Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/9 ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 25/9 ΣΤΙΣ 19:ΟΟ ΓΟΥΝΑΡΗ Κ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ

Αρκετά με το φόβο και τη μοιρολατρεία.
Προσπαθούν να υποτιμήσουν την αξία  της εργατικής μας δύναμης.
Να μας πειθαρχήσουν.
Λεηλατούν  όχι μόνο το μισθό μας, αλλά τώρα πλέον και την όποια περιουσία μας,
μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες
αυξάνοντας τη φορολογία
πετώντας μας στην ανεργία  
ιδιωτικοποιώντας κρατικές επιχειρήσεις
απολύοντας  χιλιάδες εργαζόμενους...Μας διαχωρίζουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε ντόπιους και ξένους, σε εργαζόμενους και άνεργους.Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ.
Ας απαντήσουμε πως...δε μασάμε!
25/9  στις 19:00 ΟΛΟΙ στο Γεφυράκι Γούναρη και Κύπρου
στην πορεία καλεί η επιτροπή κατοίκων γλυφάδας και συμμετέχει η ανοιχτή Λαϊκή συνέλευση ελληνικού-αργυρούπολης

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 26/9 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11μ.μ ΜΟΥΣΕΙΟ



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11μ.μ ΜΟΥΣΕΙΟ
Εργασιακές σχέσεις και κεκτημένα, δημόσιοι χώροι, υγείαπαιδεία, φυσικός πλούτος... όλα, θυσία στο βωμό του κέρδους που συγκεντρώνεται στα χέρια ελάχιστωνπαρέχοντάς τους μάλιστα και διευκολύνσεις!
Είναι ξεκάθαρο πια και στον πιο κακόπιστο το μέγεθος του πολέμου που κήρυξε εναντίον μας ο καπιταλισμός. Έναν πόλεμο που τον αποκαλούν "μέτρα" και που απειλεί να τα ισοπεδώσει όλα με σαρωτικές διαδικασίες.
Έτσι φτάσαμε σήμερα 100.000 άνθρωποι να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες... εκατομμύρια ασφαλισμένοι να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψηεκατομμύρια μαθητές σε σχολεία χωρίς κονδύλια, εκπαιδευτικοί που δεν διορίζονται ποτέ και που αν φτάσουν σε κάποιο σχολείο να πληρώνονται με μισθούς πείνας... φοιτητές να μην ξέρουν  αν η σχολή τους  θα συνεχίσει να λειτουργεί...
Έτσι φτάσαμε στις αποκρατικοποιήσεις ,στο ξεπούλημα κάθε σπιθαμής γης, αέρα και νερού είτε μέσω του παραμυθιού της πράσινης ανάπτυξης είτε ακόμα πιο χοντροκομμένα με την πώληση παραλιών, λιμανιών και νησιών σε ιδιώτες.
Έτσι φτάσαμε στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας με το ταμείο ανεργίας να περικόπτεται ή να καταργείται, στους άθλιους μισθούς για όσους ακόμα δουλεύουν, στις τεράστιες περικοπές συντάξεων, στα μόνιμα χαράτσια και την άνιση φορολογία, στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
Σε όλα αυτά δηλαδή που εξαθλιώνουν το βιοτικό μας επίπεδο και οδηγούν στην απόγνωση μια ολόκληρη κοινωνία ενώ μεγαλώνουν οι οικονομικές ανισότητες.
Ο πόλεμος μαίνεται και έχει νεκρούς... όλους/ες όσοι αυτοκτονούν είτε σαν πράξη διαμαρτυρίας είτε από απόγνωση, μη αντέχοντας το βάρος της σκλαβιάς που βιώνουμε, όλους/ες τους δολοφονημένους στα σύνορα που ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή απ΄ αυτή που τους ρήμαξε το κεφάλαιο. 

Και φυσικά μέσα σ΄ ένα τέτοιο τοπίο κοινωνικής εξαθλίωσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο ζόφος του ναζισμού που με τη μπόχα του και τους επικοινωνιακούς λαϊκισμούς του, που προβάλλονται από τα ΜΜΕβοηθά το σύστημα, ενώ παράλληλα διευκολύνει την αναχαίτιση του μαζικού κινήματος.

Είναι καιρός όμως να συντονιστούν όλες οι αντιστάσεις!Για να μη ζήσουμε σα δούλοι! Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει! Για να χτίσουμε τον δικό μας κόσμο ελευθερίας και ισότητας στα συντρίμμια του κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης!
(διασκευή κειμένου από το ιντυ https://athens.indymedia.org/)
αΝοιχτή ΛαϊΚή συνέΛευση ελληνιΚού-αργυΡούπολης

 Κάθε Πέμπτη 7:00 μ.μ. στην πλατεία Σουρμένων, Ιασωνίδου και Τραπεζούντοςhttp://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.gr/

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



 Κάθε Πέμπτη 7:00 μ.μ. στην πλατεία Σουρμένων, Ιασωνίδου και Τραπεζούντοςhttp://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.gr/


Όσοι συμμετέχουμε στη λαϊκή συνέλευση του Ελληνικού-Αργυρούπολης ζούμε κι εμείς το δράμα της κοινωνικής εξαθλίωσης σε όλο του το μεγαλείο. Είμαστε κι εμείς άνεργοι, ευέλικτοι υποαπασχολούμενοι, φοιτητές που ανησυχούμε για το τώρα και εργαζόμενοι που τα κεκτημένα μας κατέρρευσαν. Όμως αποφασίσαμε  πως η μόνη ορατή διέξοδος που μπορεί να υπάρξει είναι μέσα από την αδιαμεσολάβητη ένωσή μας. Μακριά από κομματικούς αποκλεισμούς - μηχανισμούς και κομματικές αγκυλώσεις προσπαθούμε να οργανωθούμε και να δώσουμε  μόνοι μας λύση στα προβλήματά μας. Δε θέλουμε να γίνουμε έρμαια της φιλανθρωπίας, οποιουδήποτε φορέα ή θεσμού. Έχουμε συνείδηση πως το χρέος είναι ταξικό ,αφού βαραίνει εξ ολοκλήρου μόνο τις πλάτες των από κάτω, και όχι «εθνικό ζήτημα» ή «μεταναστευτικό πρόβλημα», όπως τείνουν να το παρουσιάζουν οι απατεώνες  της πολιτικής. Η απάντησή μας είναι η απάντηση των από κάτω: Στη λαϊκή συνέλευση οργανωνόμαστε γύρω από την άρνηση και  κατάργηση του χρέους. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη συλλογική άρνηση πληρωμής των νέων φόρων και καθώς η επίθεση εντείνεται είναι απαραίτητη η παρουσία όλο και περισσότερων στη λαϊκή συνέλευση ,η πλαισίωσή της από όλους όσους βιώνουν την κλιμακούμενη στάση πληρωμών του κράτους, ώστε να μεθοδευθεί και η δική μας απάντηση ικανοποιητικά και να επιτύχουμε και δράσεις αλληλοβοήθειας και να χτίσουμε την αλληλεγγύη .Ξέρουμε πως οι γειτονιές μας πλήττονται όχι  λιγότερο από όλες τις άλλες. Οι άνεργοι και οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται ανάμεσά μας…
Καλούμε, λοιπόν ,όλους όσους βιώνουν αυτήν την εκμετάλλευση με αποκορύφωμα τους άνεργους, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας. Αυτή την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση ελληνικού-αργυρούπολης κάνει την  συνέλευσή της στην πλατεία Σουρμένων και σας καλεί να την πλαισιώσετε και να συμμετέχετε ενεργά ώστε:
          NA  KANOYME   ΤΙΣ   ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ   ΜΑΣ:
-ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ   ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΑΣ
-ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
-ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ,ΣΗΜΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ «ΜΕΤΡΩΝ» ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ,ΜΜΜ,ΔΕΗ
              Ν Α      Σ Τ Α Μ Α Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε:
-ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
-ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΑΣ
-ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ
Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ελληνικού-Αργυρούπολης Κάθε Πέμπτη 7:00 μ.μ. στην πλατεία Σουρμένων, Ιασωνίδου και Τραπεζούντοςhttp://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.gr/