Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής .
Το σύνολο των οικονομικών ,ασφαλιστικών,εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές ,είναι μονίμως διεκδικούμενα.
Αιτήματα ΑΙΧΜΗΣ της 24ωρης Γενικής Απεργίας είναι:
* Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
*Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των Ανέργων.
*Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης. από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Η τωρινή περίοδος χαρακτηρίζεται από την άγρια επίθεση του κεφαλαίου(ντόπιου και ξένου) και της τρικομματικής κυβέρνησης που το στηρίζει.Η συντονισμένη αυτή επίθεση έχει στόχο την κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων,την υποδούλωση της κοινωνίας και την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων.Χρέος μας λοιπόν η ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος,το οποίο κατασπαράζει τις ζωές μας,με οργανωμένους συλλογικούς αγώνες για τη χειραφέτηση των εργαζομένων και για το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ.ΟΛΟΙ -ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
11:00 π.μ. ΜΟΥΣΕΙΟ από senza classi oμάδα ανατρεπτικής σκέψης
 
 
Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές απαξίωσης και λεηλασίας της εργασιακής μας δύναμης και της ζωής μας!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                          
 
 
 
Στον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό στην τάξη μας απαντούμε μετωπικά και ολοκληρωτικά!
 
                                                                     

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ METROPOLIS.ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΤΙΣ¨7:30μ.μ.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ,
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ ΑΝΕΡΓΙΑ


Μπορεί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής να ισχυρίζεται εδώ κι ένα χρόνο ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που οφείλει στους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, αλλά για τη διοργάνωση πανάκριβων εκδηλώσεων, όπως αυτή της Eurovision, φαίνεται ότι τα βρίσκει.
Η τελευταία μανούβρα του Ανδρέα Κουρή, να αναλάβει την διοργάνωση άλλης μίας φιέστας –αυτή τη φορά της Eurovision– και μάλιστα με απευθείας ανάθεση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, γεννάει πολλά ερωτήματα και παράλληλα προκαλεί. Πρώτα απ’ όλους, προκαλεί εμάς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το ποιόν του εργοδότη Ανδρέα Κουρή. Ο οποίος, ως «επιτυχημένος επιχειρηματίας» και ιδιοκτήτης του ομίλου MAD, από τότε που εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, πριν από 3 χρόνια, κατάφερε να κλείσει 13 καταστήματα, να βάλει την επιχείρηση στο Άρθρο 99 και να απολύσει 180 εργαζόμενους. Σχεδόν στους μισούς από αυτούς αρνείται μέχρι και σήμερα να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, με το σύνολο των οφειλόμενων να ξεπερνάει τα 600.000 ευρώ.
 
Πριν λίγες μέρες, ο Ανδρέας Κουρής θεώρησε ότι δεν πρέπει να προβάλλεται μέσω του Διαδικτύου το βίντεο που είχαμε αναρτήσει στο οποίο καταγραφόταν η διαδήλωση διαμαρτυρίας των (τότε) εργαζόμενων στα καταστήματα Metropolis έξω από τη φιέστα της απονομής των βραβείων MAD, τον περασμένο Ιούνιο. Είναι αλήθεια ότι η εικόνα αρκετών δεκάδων εργαζόμενων να διαμαρτύρονται για τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει το αφεντικό τους δεν αποδείχθηκε διόλου κολακευτική για τον ίδιο.

Λίγες εβδομάδες μετά από ένα εξώδικο που στάλθηκε σε απολυμένους από διοικητική υπάλληλο των Metropolis, που επιχειρούσε με εκφοβισμούς (ανάμεσα σε άλλα) τη λογοκρισία δημοσιευμάτων και σχολίων στο Διαδίκτυο που αφορούσαν τον αγώνα μας, ο Ανδρέας Κουρής -μέσω υπαλλήλου του MAD TV- κατέθεσε αίτηση προς το You Tube αξιώνοντας τα πνευματικά δικαιώματα για το μουσικό του κανάλι. Κάτι, που τελικά πέτυχε και το βίντεο κατέβηκε. Έτσι, τη στιγμή που ο Ανδρέας Κουρής δεν αναγνωρίζει κανένα νόμιμο δικαίωμα των απολυμένων (δεδουλευμένα έως και 5 μηνών και αποζημιώσεις απολύσεων), ισχυρίζεται ότι έχει και τα πνευματικά δικαιώματα από τους αγώνες τους!

Βέβαια, η χρονική στιγμή της που ο Ανδρέας Κουρής επέλεξε να εξαφανίσει ένα βίντεο που εκθέτει τη δημόσια εικόνα του, το οποίο βρισκόταν αναρτημένο για 7 ολόκληρους μήνες, με τη μέθοδο της διαδικτυακής λογοκρισίας δεν είναι διόλου τυχαία. Γίνεται λίγο πριν από τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis έξω από το χώρο της νέας φιέστας που διοργανώνει ο Ανδρέας Κουρής, τον τελικό της Eurovision.

Παράλληλα πληροφορηθήκαμε ότι ένα ακόμη βίντεο, που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από θαμώνα κεντρικού καφέ της Αθήνας, το οποίο έδειχνε την τυχαία συνάντηση του Ανδρέα Κουρή με τους απολυμένους από τα Metropolis, είχε την ίδια τύχη με το προηγούμενο. Το MAD και πάλι επικαλούμενο πνευματικά δικαιώματα, το κατέβασε από το YouTube.

Στην πραγματικότητα, με αυτήν την ενέργεια της ωμής λογοκρισίας, ο Ανδρέας Κουρής επιχείρησε να ολοκληρώσει από την πλευρά του αυτό που κάνουν τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης (κανάλια και εφημερίδες): να φιμώνουν τους εργατικούς αγώνες, κάνοντας ότι αγνοούν την ύπαρξή τους.

Ως απλήρωτοι απολυμένοι, που αγωνιζόμαστε εδώ και ένα χρόνο για τα αυτονόητα, αυτή τη λογοκρισία την έχουμε αντιληφθεί με το παραπάνω. Εδώ και ένα χρόνο που βρισκόμαστε στους δρόμους διαδηλώνοντας, η πλειονότητα αυτών των μέσων ενημέρωσης κάνει ότι δεν έχει πάρει είδηση τίποτα και δεν έχει μπει στον κόπο να αναφερθεί στον αγώνα μας – έστω και στο ελάχιστο. Το ότι σε μια γνωστή επιχείρηση απολύονται 180 άνθρωποι και ότι στους μισούς περίπου από αυτούς ο ιδιοκτήτης αρνείται να καταβάλλει μισθούς και αποζημιώσεις, για τους δημοσιογράφους αυτών των μέσων δεν αποτελεί είδηση, Όπως δεν αποτέλεσε είδηση η διαδήλωση που πραγματοποιήσαμε έξω από τα βραβεία MAD, ούτε η πορεία που πραγματοποιήσαμε μέσα στο εμπορικό κέντρο MALL τον περασμένο Μάιο.

Αλλά κι όταν αυτά τα μέσα ενημέρωσης «δέησαν» να αναφερθούν στον αφανισμό -δια του λουκέτου- μιας ιστορικής αλυσίδας καταστημάτων, όπως τα Metropolis, αρκέστηκαν να το αποδώσουν στην οικονομική κρίση και στην πτώση στην αγορά του CD. Και δεν μπήκαν στον κόπο να διερευνήσουν ως όφειλαν πως (διάολο) και γιατί ένας γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο των media, όπως ο Ανδρέας Κουρής, αγοράζει μια ολόκληρη αλυσίδα καταστημάτων για να την εξολοθρεύσει μέσα σε μόλις 3 χρόνια. Κανείς δημοσιογράφος σε όλα αυτά τα μέσα δεν θέλησε ή δεν τον άφησαν να διερευνήσει τι βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση.

Εντούτοις, εκτός από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης υπάρχει και η ελεύθερη ροή πληροφοριών μέσα από το Διαδίκτυο. Κι εκεί, ο αγώνας μας και η πορεία του έχουν διαχυθεί και οι φωνές μας έχουν ακουστεί. Εκεί που, ακριβώς επέλεξε να χτυπήσει ο Ανδρέας Κουρής…

Ας κάνουμε, λοιπόν, ξεκάθαρο στον Ανδρέα Κουρή ότι:

- Το διαδίκτυο -ένα μέσο που τόσο εκμεταλλεύτηκε για να φτιάξει την προσωπική και επιχειρηματική του εικόνα- δεν φιμώνεται. Είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απόψεων, πληροφοριών, ειδήσεων.

- Ας σταματήσει να βάζει άλλους να κάνουν την βρώμικη δουλειά και ας εμφανιστεί. Ας εμφανιστεί, επιτέλους, μετά από 2 χρόνια που κρύβεται και να ικανοποιήσει τις νόμιμες διεκδικήσεις μας.

- Στους εργατικούς αγώνες ποτέ δεν είχαν πνευματικά δικαιώματα τα αφεντικά. Τους εργατικούς αγώνες δεν τους εξαφανίζεις έτσι απλά. Όσο και να λογοκρίνεις, όσο και να φιμώσεις τον αγώνα μας αυτός δεν σβήνεται με μια αίτηση στο YouTube. Τα γεγονότα έχουν συμβεί. Κι όλα όσα έχουν γίνει υπάρχουν σε εικόνα, ήχο, κείμενα, αφίσες. Υπάρχουν στις μνήμες μας και στην καθημερινότητα μας.

- «Ανδρέα Κουρή στο δρόμο και στα δικαστήρια θα μας βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου». Σου το φωνάζουμε ένα χρόνο τώρα και έχεις διαπιστώσει ότι αυτό αποδείχτηκε πραγματικότητα.

- Δεν είμαστε ένα βίντεο που μπορείς να σβήσεις από το διαδίκτυο έτσι απλά. Είμαστε οι απολυμένοι από τα Metropolis και ζητάμε τα αυτονόητα. Δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ EUROVISION!

Απολυμένοι/ες στα καταστήματαMetropolis
http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πορεία ενάντια στα βασανιστήρια, την αστυνομική βία, την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε.

 

Πορεία για τη δολοφονία του Babakar Ndiaye, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, 17.00, Θησείο

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Στις 1 Φλεβάρη, μετά από καταδίωξη της δημοτικής αστυνομίας μεταναστών μικροπωλητών που βρίσκονταν στο Θησείο, πάνω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, οι δημοτόμπατσοι εγκλωβίζουν έναν από αυτούς και στην προσπάθειά τους να του πάρουν την πραμάτεια του, ο μετανάστης βρίσκεται στις γραμμές του τρένου, πέφτοντας από ύψος 7 μέτρων όπου και πεθαίνει ακαριαία. Πρόκειται για τον BABAKAR NDIAYE, 38 ετών από τη Σενεγάλη.
Ήταν η δεύτερη δολοφονία μετανάστη μέσα σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων, καθώς είχε προηγηθεί στις 17 Ιανουαρίου στα Πετράλωνα αυτή του Saxtzat Loukman, πακιστανού εργάτη που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες.
Η δολοφονία του Babacar ήταν ευθεία συνέπεια της πολιτικής του Δήμ(ι)ου Αθηναίων. Όχι μόνο γιατί οι δολοφόνοι ήταν δημοτόμπατσοι, αλλά γιατί είναι ευθεία συνέπεια της πολιτικής του Καμίνη για την «καθαρή Αθήνα»: μια πόλη εκκαθαρισμένη από κάθε πηγή ζωής και δημιουργίας, χωρίς μετανάστες, χωρίς καταλήψεις, γεμάτη μπάτσους, παραδομένη στα χέρια και την πολιτική των φασιστών. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Babacar ήταν ένας από τους μετανάστες μικροπωλητές της ΑΣΟΕΕ που το τελευταίο διάστημα, και μετά τις ανηλεείς επιθέσεις των μπάτσων στη σχολή τον τελευταίο 1,5 χρόνο, προσπαθούσε να βρει μια γωνία της πόλης για να βγάλει ένα γλισχρό μεροκάματο.
Η μηχανή του θανάτου δεν στοχοποιεί βέβαια μόνο μετανάστες, αλλά τις ζωές όλων μας. Γιατί η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης, αφορά εμάς και όχι κάποιους άλλους. Γιατί οι αγώνες συνδέονται και είναι η αλληλεγγύη το νήμα που τους ενώνει. Γιατί ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τον φασισμό κάθε είδους -του Καμίνη, της τρόικας, της κυβέρνησης, της Χρυσής Αυγής.
κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία Γλυφάδας, Πέμπτη 14/2 στις 10:00π.μ.



Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ

Στο δάσος των Σκουριών στη ΒΑ Χαλκιδική, τον τελευταίο χρόνο, εξελίσσεται ένα καταστροφικό σχέδιο του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία ανήκει στην καναδική πολυεθνική El Dorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα, για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού. Με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καταστρέφεται το αρχέγονο, αυτό, δάσος, με ολέθριες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη φύση και τους ανθρώπους. Το σχέδιο που προωθείται στη Χαλκιδική αποτελεί μόνο την αρχή των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και εντάσσεται στο συνολικό ξεπούλημα των φυσικών πόρων και των δημόσιων υποδομών που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή δημιουργήθηκε ένα δυναμικό κίνημα αντίστασης των κατοίκων, με στόχο την ακύρωση των σχεδίων εξόρυξης χρυσού. Αυτό το κίνημα, όπως και κάθε μορφή αντίστασης στα μνημονιακά χρόνια, έχει δεχθεί σκληρή καταστολή και αστυνομική βία με αποκορύφωμα την κινητοποίηση στις 21 Οκτωβρίου 2012. Η αλόγιστη χρήση χημικών από πλευράς ΜΑΤ μέσα στο δάσος, η καταδίωξη των διαδηλωτών για 7 χλμ, η προσπάθεια αποκλεισμού αυτών, η επίθεση ακόμα και σε αμάξια που προσπαθούσαν να διαφύγουν, ο τραυματισμός κατοίκων και οι 14 συλλήψεις που έγιναν είναι ένα δείγμα της στάσης της κυβέρνησης, που μοναδικό στόχο έχει την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Στις 14 Φλεβάρη 2013 στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου δικάζονται οι 14 συλληφθέντες με κατηγορίες για στάση κατά του πολιτεύματος για τους 13 από αυτούς και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης για τον οδηγό, που ενώ δέχθηκε χημικά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου προσπάθησε να μην χτυπήσει το πλήθος.
Στα πλαίσια της στήριξης και της αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική) καλεί:
Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης την Τρίτη 12/02/13 στις 20:30 στο ΑΝ CLUB (Σολωμού 13 – 15) με τους: NO MANS LAND, ILLEGAL OPERATION, LOLEK, ΣΤΑΘΗ ΔΡΟΓΩΣΗ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ, ΕΝΕΔΡΑ
και
στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/02/13 στις 11:00 στο Σ.τ.Ε. που οργανώνει η Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής
Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική)




Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ-ΟΥΤΕ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

αναδημοσίευση
 
Δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε πολλοί.
 
Ούτε σπιθαμή χώρου στις φασιστικές απόψεις
Μηδενική ανοχή στις φασιστικές πρακτικές

Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ...

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10/2- 12.00 ΠΛ. ΦΛΟΙΣΒΟΥ - Π. ΦΑΛΗΡΟ


ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ;

4 Νοεμβρίου: Κυριακή μεσημέρι, δύο νεαροί στη συμβολή Ελ.Βενιζέλου & Αχιλλέως, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, μαχαιρώνουν στην κοιλιά τον 23χρονο Ναϊμ από το Μπαγκλαντές κι εξαφανίζονται
17 Ιανουαρίου 2013: Αργά τα ξημερώματα δύο Νεοσμυρνιώτες φασίστες, 25 κι 29 χρονών, επιβαίνοντες σε μηχανάκι δολοφονούν εν ψυχρώ, με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον 26χρονο Σερντάρ Γιακούμπ σε κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων.


29 Ιανουαρίου 2013: Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, δύο νεαρά άτομα
χωρίς προειδοποίηση κι αφού του επιτίθενται φραστικά και μαχαιρώνουν 
μαθητή έξω από το 3ο λύκειο Π. Φαλήρου
στη μύτη και στο λαιμό και εξαφανίζονται με καλυμμένα πρόσωπα.


  • Μήπως υπάρχει κάποια πολιτική παράταξη που διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα σωθεί όταν εξαφανισθούν όλοι οι «σκουρόχρωμοι»;
  • Μήπως κάποιο κόμμα του κοινοβουλίου που τα στελέχη του προσκυνούν τα λείψανα της χούντας, ορκίζεται να πατάξει τους «αναρχοσυμμορίτες» και όσους αμφισβητούν το “νόμο και την τάξη”;
  • Μήπως οι τελευταίοι νοσταλγοί του Χίτλερ που εκμεταλλεύονται τη σύγχυση και τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης, οπλίζουν τα χέρια των οπαδών και των ψηφοφόρων τους;
  • Μήπως κάποιοι επιδεικνύουν τα “καθαρά τους χέρια”, αλλά είναι οι ίδιοι που τα λερώνουν με αίμα στο όνομα δήθεν της πατρίδας και του έθνους;
Η Χρυσή Αυγή, προς γνώση των καθησυχασμένων, έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου 1.712 ψήφους στη Ν. Σμύρνη και 1.801 στο Παλαιό Φάληρο. Είναι το κόμμα που καθορίζει την ατζέντα «τάξης και ασφάλειας» του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού της (πιο συντηρητικής) δεξιάς με το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ και τους «δημοκράτες αριστερούς» της ΔΗΜΑΡ.

Η αστυνομία και η δικαιοσύνη συγκάλυψαν το προφανές χαρακτηριστικό της δολοφονίας του Σερντάρ στα Πετράλωνα, δηλαδή τα ρατσιστικά κίνητρα των δραστών. Η στάση αυτή βολεύει όχι μόνο την κυβέρνηση που επιμένει ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά» αλλά και τους «ουδέτερους», φιλήσυχους πολίτες που στρουθοκαμηλίζουν μπροστά στον προφανή εκφασισμό της κοινωνίας. Είναι πολύ βολικό να πιστεύουμε ότι αν κρατάμε το κεφάλι σκυφτό και το στόμα κλειστό οι φασίστες δε θα μας ενοχλήσουν...

Η συγκάλυψη και η ουδετερότητα αποτελούν την καλύτερη προστασία που θα μπορούσαν να έχουν οι ρατσιστές εντός κι εκτός κοινοβουλίου, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι ακόμα και οι δολοφόνοι μένουν ατιμώρητοι και στη χειρότερη περίπτωση τη γλιτώνουν με μια αποζημίωση ή λίγο καιρό στη φυλακή.

Αν οι επαγγελματίες πατριώτες, οι εθνικιστές με τους αγκυλωτούς σταυρούς και οι νεοναζί με γραβάτα και κουστούμι οπλίζουν τους νέους που βρίσκουν το χαμένο νόημα της ύπαρξής τους στο φασιστικό μίσος, αν οι νεοναζί επαγγελματίες τούς οπλίζουν το χέρι, τότε οι μπάτσοι κι οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι τους είναι αυτοί που πατούν τη σκανδάλη.

Οι επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και σε άτομα που ανήκουν στο αγωνιζόμενο κίνημα έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Η στοχοποίηση δασκάλων, καθηγητών, μαθητών και μαθητριών στα σχολεία Π.Φαλήρου, Ν.Σμύρνης και Καλλιθέας, οι φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις από παρέες που προσπαθούν να χτίσουν το προφίλ του φασίστα, έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό με κορύφωση το τελευταίο μαχαίρωμα του μαθητή Φάληρο. Η απάντηση από τη σχολική κοινότητα των περιοχών μας πρέπει να είναι άμεση και μαζική.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα, τον κόσμο της παιδείας να κερδίσει το στοίχημα ενάντια στον εκφασισμό των νέων ανθρώπων και να ορθώσει τείχος στο νεοναζιστικό φαινόμενο. Η ανοχή και η συγκάλυψη ισοδυναμεί με συνενοχή όλων μας.



-ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ