Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο Συνέλευσης Κατοίκων Μπραχαμίου

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΚΟΨΙΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ


Τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, παρουσιάζονται ως μοναδική λύση για την έξοδο από το “οικονομικό αδιέξοδο”. Η συσσώρευση του χρέους όμως, είναι δημιούργημα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που κατά καιρούς παράγει κρίσεις, τις οποίες πάντα καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής στις ζωές μας, με τα χαμηλά και μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα να δέχονται καθημερινά καταιγισμό φόρων από το κράτος. Η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί μειώνονται και η αναζήτηση κέρδους σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα γίνεται όλο και πιο έντονη. Στα πλαίσια αυτής της οικονομικής φοροεπιδρομής που δεχόμαστε, ο κόσμος αδυνατεί να καλύψει τα στοιχειώδη, με κίνδυνο να του κόψουν το ρεύμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε να προστεθεί και το τέλος ακίνητης περιουσίας στη Δ.Ε.Η. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το ηλεκτρικό ρεύμα από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε μέσο εκβιασμού.

Είναι ανάγκη να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας και να δράσουμε άμεσα, συλλογικά και αποτελεσματικά ενάντια στην επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε. Να εντάξουμε την ατομική μας αντίθεση στη συλλογική αντίσταση για να νικήσουμε. Να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όποιον του κόψουνε το ρεύμα, επειδή δεν έχει ή δε θέλει να πληρώσει τα χαράτσια. Κανένας δε θα είναι μόνος του σε αυτήν την επιλογή, θα είμαστε όλοι μαζί.

Πιστεύοντας στην αυτοοργάνωση ως μοναδική επιλογή στις μέρες μας, συγκροτούμε συλλογικές αντιστάσεις ανυπακοής, χωρίς να περιμένουμε τίποτα από “σωτήρες”. Οργανώνουμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες πιο αποτελεσματικά και πρακτικά την αντίδραση μας.

Καλούμε σε ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με τους τρόπους δράσης και έμπρακτης αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο πάνω στο θέμα της διακοπής του ρεύματος και της άρνησης πληρωμών του τέλους των ακινήτων.

ΑΣ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18:00

ΠΑΡΚΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
Στο χώρο εκδηλώσεων της Ανοικτής Συνέλευσης για τη
διεκδίκηση του Ασυρμάτου. Πρόσβαση με λεωφορεία:
131 Σταθμός Δάφνης – Αμαξοστάσιο Αγ. Δημητρίου (Κυκλική)
219
Στ. Καλλιθέας – Αγ. Δημήτριος
816
Ταύρος – Αγ. Δημήτριος
141
Καλαμάκι – Στ. Δάφνης (Κυκλική)



Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου