Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση στη ΔΕΗ λεωφ.Αμφιθέας, Δευτέρα 20/2. Ενάντια στις διακοπές ρεύματος

Χθες, 20/2 ανταποκριθήκαμε στην πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Μπραχαμίου και σε συνεργασία με άλλες "γειτονικές" συνελεύσεις πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στη ΔΕΗ Αμφιθέας (Λεωφόρος Αμφιθέας και Αγίας Τριάδας, Παλαιό Φάληρο).  


Ακολουθεί αναδημοσίευση από το blog της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Μπραχαμίου.
(http://katadimadim.blogspot.com/2012/02/202.html)


Χθες, Δευτέρα 20/2, έγινε παρέμβαση στη ΔΕΗ Αμφιθέας (Λεωφόρος Αμφιθέας και Αγίας Τριάδας, Παλαιό Φάληρο). Γύρω στις 10 βρεθήκαμε στο κτίριο της ΔΕΗ, μέλη από τις συνελεύσεις κατοίκων Μπραχαμίου, Δάφνης - ΥμηττούΗλιούποληςΕλληνικού - Αργυρούπολης και Παλαιού Φαλήρου. Η παρέμβαση ήταν συνέχεια της δράσης που κάναμε στα γραφεία του εργολάβου Γαντζούλα στις 9/2 και στα πλαίσια της εναντίωσή μας στις διακοπές ρεύματος.

Βασικός στόχος ήταν να βρούμε τα στοιχεία του εργολάβου που έχει αναλάβει από 1/1/2012 τις διακοπές στις περιοχές μας, καθώς και να περάσουμε το μήνυμα ότι κάθε υπάλληλος της ΔΕΗ ή εργολάβου, που συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία για τις διακοπές, είναι συνυπεύθυνος και θα μας βρίσκει μπροστά του.

Στην διάρκεια της παρέμβασης αναρτήσαμε πανό, μοιράσαμε κείμενα και συζητήσαμε με πολλούς υπαλλήλους της ΔΕΗ, τεχνικούς και διοικητικούς. Οι περισσότεροι φάνηκαν σε κατ'ιδίαν κουβέντες να είναι θετικοί με τον αγώνα μας. Όσο όμως ανεβαίναμε την ιεραρχία, τόσο επικρατούσε η αντίληψη υπόταξης σε αυτήν και στα εταιρικά συμφέροντα της ΔΕΗ και κατ'επέκταση στους σχεδιασμούς του κράτους (που η ΔΕΗ έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει).

Από την παρέμβαση συγκεντρώσαμε ορισμένες πληροφορίες:

- Οι εντολές διακοπών των συνδέσεων, για τις περιοχές μας, εκδίδονται από το γραφείο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα. Αυτές μεταβιβάζονται στο γραφείο της λεωφ. Αμφιθέας. Υπογράφονται από το διευθυντή Στρατικόπουλο και τέλος δίνονται στον εργολάβο. Ο Στρατικόπουλος καλύπτει αντίστοιχη διευθυντική θέση και σε γραφείο της Αθήνας. Αξίζει να αναφερθεί η στάση του. Στις μεταξύ μας συνομιλία συμπεριφερόταν ως εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης.

- Ο εργολάβος από 1/1/2012 είναι η εταιρεία "Παπαναστασίου Κ-Παπαναστασίου Σ & ΣΙΑ ΟΕ" με έδρα το Λούρο Πρεβέζης. Έως 31/12/2011 ήταν η εταιρεία "ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΤΕ", του ομίλου "Γαντζούλας ΑΤΕ". Στον εργολάβο έχει παραχωρηθεί χώρος μέσα στο κτίριο της ΔΕΗ Αμφιθέας, που από ότι καταλάβαμε δεν είναι και τόσο συνηθισμένο/τυπικό.

- υπάρχει προφορική εντολή από τη διοίκηση της ΔΕΗ, εδώ και περίπου ένα μήνα, για να μη γίνονται διακοπές σε σπίτια, αλλά μόνο σε επαγγελματικούς χώρους. Επίσης επειδή πολλοί υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και συμμετέχουν στο κίνημα ανυπακοής, έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση της ΔΕΗ να υπάρξει άμεση πίεση με διακοπές, κατά προτεραιότητα, σε αυτούς.

Θέλουμε να δηλώσουμε τόσο προς τον εργολάβο, όσο και προς τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που δημιουργούν, υπογράφουν και εκτελούν τις εντολές διακοπών ότι όντως θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Ζούμε σε μία συνθήκη κοινωνικού πολέμου με θύματα εμάς και τους γείτονές μας. Ένα μέτωπο αυτού του πολέμου είναι και η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε αυτά τα πλαίσια δεν δεχόμαστε δικαιολογίες του τύπου "εγώ απλώς τη δουλειά μου κάνω" ή "το μεροκάματο κυνηγάω". Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι είναι καιρός όλοι να πάρουμε θέση. Αν η δουλειά σου και το μεροκάματό σου σημαίνει την εξαθλίωσή μας, τότε είσαι με τους απέναντι. Ή θα ζούμε με αξιοπρέπεια ή θα γίνουμε λακέδες και ρουφιάνοι των από πάνω.

ΥΓ: Σε σχέση με το θέμα να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα κινητοποιήθηκε το δίκτυο αλληλο-υποστήριξης ενάντια στις διακοπές ρεύματος. Ενημερωθήκαμε ότι σε ένα μαγαζί πήγε τεχνικός να κόψει το ρεύμα, αλλά αποτράπηκε από τον ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης παράλληλα ενημέρωσε το δίκτυο και μερικά μέλη της συνέλευσης πήγαν αμέσως στο σημείο. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι ο τεχνικός δεν είχε κάποιο διακριτικό πάνω του, ούτε ζήτησε άδεια από τον ιδιοκτήτη για να μπει στο ακίνητο. Άρα είναι σημαντικό να κλειδώνουμε τα ρολόγια εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου