Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 26/9 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11μ.μ ΜΟΥΣΕΙΟΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11μ.μ ΜΟΥΣΕΙΟ
Εργασιακές σχέσεις και κεκτημένα, δημόσιοι χώροι, υγείαπαιδεία, φυσικός πλούτος... όλα, θυσία στο βωμό του κέρδους που συγκεντρώνεται στα χέρια ελάχιστωνπαρέχοντάς τους μάλιστα και διευκολύνσεις!
Είναι ξεκάθαρο πια και στον πιο κακόπιστο το μέγεθος του πολέμου που κήρυξε εναντίον μας ο καπιταλισμός. Έναν πόλεμο που τον αποκαλούν "μέτρα" και που απειλεί να τα ισοπεδώσει όλα με σαρωτικές διαδικασίες.
Έτσι φτάσαμε σήμερα 100.000 άνθρωποι να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες... εκατομμύρια ασφαλισμένοι να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψηεκατομμύρια μαθητές σε σχολεία χωρίς κονδύλια, εκπαιδευτικοί που δεν διορίζονται ποτέ και που αν φτάσουν σε κάποιο σχολείο να πληρώνονται με μισθούς πείνας... φοιτητές να μην ξέρουν  αν η σχολή τους  θα συνεχίσει να λειτουργεί...
Έτσι φτάσαμε στις αποκρατικοποιήσεις ,στο ξεπούλημα κάθε σπιθαμής γης, αέρα και νερού είτε μέσω του παραμυθιού της πράσινης ανάπτυξης είτε ακόμα πιο χοντροκομμένα με την πώληση παραλιών, λιμανιών και νησιών σε ιδιώτες.
Έτσι φτάσαμε στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας με το ταμείο ανεργίας να περικόπτεται ή να καταργείται, στους άθλιους μισθούς για όσους ακόμα δουλεύουν, στις τεράστιες περικοπές συντάξεων, στα μόνιμα χαράτσια και την άνιση φορολογία, στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
Σε όλα αυτά δηλαδή που εξαθλιώνουν το βιοτικό μας επίπεδο και οδηγούν στην απόγνωση μια ολόκληρη κοινωνία ενώ μεγαλώνουν οι οικονομικές ανισότητες.
Ο πόλεμος μαίνεται και έχει νεκρούς... όλους/ες όσοι αυτοκτονούν είτε σαν πράξη διαμαρτυρίας είτε από απόγνωση, μη αντέχοντας το βάρος της σκλαβιάς που βιώνουμε, όλους/ες τους δολοφονημένους στα σύνορα που ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή απ΄ αυτή που τους ρήμαξε το κεφάλαιο. 

Και φυσικά μέσα σ΄ ένα τέτοιο τοπίο κοινωνικής εξαθλίωσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο ζόφος του ναζισμού που με τη μπόχα του και τους επικοινωνιακούς λαϊκισμούς του, που προβάλλονται από τα ΜΜΕβοηθά το σύστημα, ενώ παράλληλα διευκολύνει την αναχαίτιση του μαζικού κινήματος.

Είναι καιρός όμως να συντονιστούν όλες οι αντιστάσεις!Για να μη ζήσουμε σα δούλοι! Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει! Για να χτίσουμε τον δικό μας κόσμο ελευθερίας και ισότητας στα συντρίμμια του κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης!
(διασκευή κειμένου από το ιντυ https://athens.indymedia.org/)
αΝοιχτή ΛαϊΚή συνέΛευση ελληνιΚού-αργυΡούπολης

 Κάθε Πέμπτη 7:00 μ.μ. στην πλατεία Σουρμένων, Ιασωνίδου και Τραπεζούντοςhttp://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου