Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013-καλέσματα από σωματεία/συλλογικότητες

                             ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Όπως σε όλον τον κόσμο της εργασίας, έτσι και στο χώρο των συγκοινωνιών, η ένταση της εκμετάλλευσης κλιμακώνεται, η εργασία εντατικοποιείται και την ίδια στιγμή απαξιώνεται. Ενώ η προσπάθεια τρομοκράτησης και ομηρείας μας παραμένει μέσα από την διατήρηση της επίταξης και της απειλής της απόλυσης. Το καθεστώς ακολουθώντας με σταθερότητα την κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού έχει την επίταξη μόνιμη επιλογή προκειμένου να σπάει απεργίες και να παραδειγματίζει το σύνολο της εργατικής τάξης. Οι επιτάξεις όμως δεν καταργούνται με προσφυγές στα δικαστήρια, δεν καταργούνται όσο επικρατεί η ηττοπάθεια και η μιζέρια. Οι επιτάξεις καταργούνται στην πράξη με απεργία.

Οι συνθήκες που βιώνουμε δημιουργούν ένα βασικό ερώτημα. Ως πότε θα ανεχόμαστε τον εμπαιγμό και τα ψέματα; Οι ίδιοι που έθρεψαν τον φασισμό, και ισοπέδωσαν τα εργασιακά μας δικαιώματα, ανακάλυψαν όψιμα τον αντιφασισμό, και προσπαθούν να μας πείσουν πως αγωνίζονται να μην παρθούν άλλα νέα μέτρα. Ως πότε λοιπόν θα ανεχόμαστε την υποκρισία; Πότε θα αντιληφθούμε ότι η εργατική μας δύναμη είναι αυτή που δίνει αξία στον πλούτο τους; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας να σταθούμε στα πόδια μας, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας; ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε εμείς την κοινωνία που θέλουμε; Όπως και αν βαφτίζουν τις αποφάσεις τους, όποια επιστημονική ορολογία και αν χρησιμοποιούν η πραγματικότητα είναι μία: εκμετάλλευση.

Πρέπει να βγούμε στο δρόμο και να συμμετέχουμε σε συνελεύσεις, σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις ώστε μπορέσουμε να αντισταθούμε και να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Στις απολύσεις, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στις διαρκείς μειώσεις των μισθών, στις επιτάξεις, στην τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν πρέπει να απαντήσουμε με τη μαζική μας συμμετοχή στο δρόμο και την οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς.

Με πάθος και αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, Να συγκρουστούμε με κράτος και αφεντικά, με κρατικούς και παρακρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε από τα σωματεία μας, όσο κι αν φοβόμαστε, όσο μάταια κι αν φαντάζει η αντίσταση, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε. Για να μην οδηγηθούμε σε μια αποκτηνωμένη κατάσταση εξαθλίωσης θα πρέπει να δράσουμε συλλογικά, να οργανωθούμε, να δημιουργήσουμε μαχητικά σωματεία βάσης.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11 11πμ ΜΟΥΣΕΙΟ
                               (προσυγκέντρωση τοσίτσα και πατησίων)
                       ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
                              ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
                                  Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες«ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»


Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 11.00 το πρωί στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
                   Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

                               24ωρη Γενική Απεργία, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε όλες τις πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.
Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη λεηλασία της ζωής μας
Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο
Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για την πανεργατική πορεία της Τετάρτης 6/11 στην Αθήνα
11 π.μ. 
Πύλη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων), 
μπροστά στο πανό του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου