Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ" ΚΑΙ ΤΑ VOUCHER ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ 27/2



                                  ΦΟΥΛ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ… ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Τα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας και τα voucher δεν είναι λύση για μας, αλλά για τα αφεντικά.Για εμάς αυτό το εργασιακό καθεστώς  είναι ωμός εκβιασμός, καθώς η φτώχεια και η ανεργία συνεχώς μεγαλώνουν.
Με τα προγράμματα «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ» εργασίας και VOUCHER κράτος και αφεντικά πετυχαίνουν να:
·       απολύουν μόνιμους εργαζόμενους και στη θέση τους να φέρνουν «ωφελούμενους», κάτι που αποδεικνύει πως όταν λένε ότι πολλοί εργαζόμενοι στον δημόσιο φορέα περισσεύουμε, απλούστατα μας δουλεύουν κανονικά.
·       ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας ότι εν μέσω κρίσης αυξάνονται οι προσλήψεις.  Επιμένουν να μας ψήσουν πως είναι  προσλήψεις οι 5μηνίτκες τοποθετήσεις «ωφελούμενων» σε θέσεις εργασίας που προϋπήρχαν κι έμειναν κενές, λόγω  «διαθεσιμότητας» ή λόγω απολύσεων.
·       παίζουν ψυχολογικά παιχνίδια πάνω στην πλάτη των ανέργων. Χειρίζονται  την οργή και την απογοήτευση τους. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η μακροχρόνια ανεργία τσακίζει ηθικά και ψυχολογικά τους άνεργους. Χρησιμοποιούν την ανάγκη μας να μη ζούμε εξόριστοι από την κοινωνία και μας πετάνε σε θέσεις άλλων με ξεφτίλικα λεφτά, που ούτε καν ενδιαφέρονται να τα πληρώνουν σε τακτική βάση.
·        πείθουν ότι άμα είσαι το τσιράκι τους, πηγαίνεις τα Σάββατα , δουλεύεις απλήρωτες υπερωρίες και προσφέρεις υπηρεσίες  έξω από όσα έχεις συμφωνήσει, τα αφεντικά θα σε εκτιμήσουν και θα σε κρατήσουν. Αυτό είναι ένα τυράκι που το τρώνε πολλοί και από τον ύπνο του δικαίου τους ξυπνάει  ο επόμενος πενταμηνίτης που παίρνει τη θέση τους.
·       μας συνηθίζουν να δουλεύουμε, χωρίς να περιμένουμε το μηνιάτικο. Να θεωρούμε πως αυτή είναι η κατάσταση πραγμάτων: εμείς να δουλεύουμε ΤΩΡΑ ενώ αυτοί ΚΑΠΟΤΕ θα πληρώσουν. Να μη μας νοιάζει που όταν κι άμα έρθουν αυτά τα λεφτά θα είναι πιο λίγα και από τον βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
·       πιέζονται προς τα κάτω τα δικαιώματα και των  «κανονικών» εργαζόμενων, αφού οι «ωφελούμενοι» τα κάνουν όλα και συμφέρουν.
·       εξασφαλίζουν φουλ εργασία με μισθό το επίδομα ανεργίας. Δεν επιβαρύνονται με όλα αυτά τα ντεμοντέ, όπως το να πληρώνουν μεροκάματο, όταν λόγω ασθένειας λείπουμε, το να δίνουν οικογενειακό επίδομα (να μην παντρευόσουν!),ένσημα αντίστοιχα της θέσης σου, άδεια  και εννοείται αποζημίωση αν απολυθείς ή επίδομα ανεργίας. «Λογικό»! Αφού… ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ «ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ»

Σα να μην έφταναν αυτά, για να ψήσουν τον κόσμο πως χτυπάνε την ανεργία, ο καινούργιος εκβιασμός τους είναι να μας εξαφανίζουν από τα μητρώα των ανέργων, όταν αρνούμαστε να δουλέψουμε σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που έχουμε ζητήσει στην αίτησή μας.
Τέρμα στους εκβιασμούς! Οι ατομικές λύσεις μάς τελείωσαν. Μαζευόμαστε όλοι στα κεντρικά του ΟΑΕΔ  στον ΑΛΙΜΟ,(Εθν. Αντιστάσεως 8, πλησίον μετρό Αλίμου)την ΠΕΜΠΤΗ 27/2, 11.30
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΖΕΡΟ «ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», ΑΛΛΑ για ΟΛΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, κάθε Πέμπτη  9:οο μ.μ , Α΄Καπη Αργυρούπολης, Αλεξιουπόλεως 27  
 http://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.gr/

ΤΑΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου