Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Ne travaillez jamais. Never Work! ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/11


 Αφίσα που κολλιέται στα Νότια
 
Η καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας το 1909, έναν αιώνα πριν, ήταν το πρώτο μέτρο εργατικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε στην Ελλάδα. Το ξήλωμα, στα χρόνια των μνημονίων, κάθε νομικού πλαισίου που περιορίζει τον βαθμό εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας δεν θα μπορούσε να την αφήσει αλώβητη.
Στις αρχές του Σεπτέμβρη το ΣτΕ έκανε δεκτή την κοινή προσφυγή  των εμπόρων, καταστηματαρχών και ιδιωτικών υπαλλήλων και αποφάσισε την απαγόρευση του ανοίγματος των καταστημάτων τις 52 Κυριακές του χρόνου που είχε προτείνει ο καλοθρεμμένος αστός υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Βέβαια  οι 7 Κυριακές που κατάφερε να περάσει το ΥΠΑΝ με πρόσχημα εκτός από τις περιόδους γιορτών και τις εκπτωτικές περιόδους (που από 2 αναβαθμίστηκαν σε 4) παραμένουν ένα ανοιχτό πεδίο αγώνα και διεκδίκησης για το ταξικό ανταγωνιστικό κίνημα.
Η οριστική αίτηση αναστολής του μέτρου ή όχι θα συζητηθεί στις 7 Νοεμβρίου μετά από αίτηση του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ(Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας) και έχει καλεστεί διαμαρτυρία στα δικαστήρια. Οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες ξεπερνώντας κάθε πρόσχημα σύμφωνα με τις κυνικές τους συνήθειες, παρόλο που είναι άσχετοι με τους εργοδότες τους οποίους αφορά η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας παρεμβαίνουν στα δικαστήρια υπέρ της κυβέρνησης.
Κι επειδή η πράξη έχει ήδη αποδείξει ότι παρά τις πρόσκαιρες τσιριμόνιες και ανυπακοές το ΣτΕ συντάσσεται με τις νεοφιλελεύθερες κρατικές επιλογές ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Εκεί ακριβώς που δε μας θέλουν κράτος και αφεντικά!
Μας είναι ξεκάθαρο πως στόχος των αφεντικών είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που θα εντείνει την εκμετάλλευση της τάξης μας και θα αποφέρει κέρδη μέσα από την εκμηδένιση του κόστους της εργασιακής μας δύναμης.
Η στήριξη της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας  στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 2 Νοέμβρη είναι υπόθεση όλης της τάξης των μισθωτών και των ανέργων κι όχι μόνο των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου
                                        ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ  ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου