Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ Συγκέντρωση-Πορεία Παρασκευή 22/7, 7μμ πλ.Βάρναλη-Αργυρούπολη

27χρονος μετανάστης νεκρός στα κρατητήρια ελληνικού
Να κλείσουν τα κρατητήρια του θανάτου
Συγκέντρωση-Πορεία Παρασκευή 22/7,  7μμ πλ.Βάρναλη-Αργυρούπολη

Το μεσημέρι της παρασκευής 15/7 βρέθηκε νεκρός στα κρατητήρια ελληνικού ο 27χρονος πακιστανός μετανάστης Μπάμπερ Χαν. Ενώ από νωρίς το πρωϊ ζητούσε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο λόγω αφόρητων πόνων στο στομάχι, η εγκληματική αδιαφορία της  αστυνομίας οδήγησε στο θάνατό του μερικές ώρες αργότερα. Η κλήση που έγινε από το Α.Τ. στο ΕΚΑΒ,ενώ ο μετανάστης υπέφερε για πάνω από 6 ώρες(!), απουσία της γιατρού ανέφερε λιποθυμικό επεισόδιο ,αποκρύπτοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η αναφορά στο περιστατικό σαν λιποθυμία ήταν και αυτή που κατέστησε αργοπορημένη την άφιξη του ασθενοφόρου ,καθώς δεν θεωρήθηκε κρίσιμο η διακομιδή σε νοσοκομείο.
Τα ΜΑΤ έδειξαν για άλλη μια φορά το βάρβαρο πρόσωπο τους απέναντι στους εξεγερμένους.
Η άμεση εκκένωση και μεταφορά των κρατούμενων σε άλλα τμήματα και κρατητήρια και  η παραπομπή στον ανακριτή οκτώ κρατούμενων με την κατηγορία της στάσης και της απόπειρας απόδρασης είναι μια εκδικητική πράξη κατευθυνόμενη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι μήνυμα ότι είναι πρόθυμος ακόμη και καταδικάζοντας σε θάνατο τους μετανάστες κρατούμενους να συνεχίσει την πολιτική των απελάσεων και του ρατσισμού. Στα κρατητήρια του Ελληνικού κρατούνται μετανάστες από επιχειρήσεις-σκούπα της Αστυνομίας, χωρίς να τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η συγκάλυψη των ευθυνών της Αστυνομίας.
Να τιμωρηθούν οι ένοχοι  για το θάνατο του Μπάμπερ Χαν
Όχι στην ποινικοποίηση της αντίστασης των κρατουμένων
Να κλείσουν να κρατητήρια- κολαστήρια των μεταναστών κ αιτούντων άσυλο στο Ελληνικό και όπου αλλού υπάρχουν
Νόμιμοι όλοι οι μετανάστες- άσυλο στους πρόσφυγες. 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΛΗ - 22 ΙΟΥΛΗ -7μμ
(από μετρό Αγ.Δημήτρης, λεωφορεία: 210, 248, στάση Ηρώων Πολυτεχνείου)

Καλούν: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό κ τη Φασιστική Απειλή, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Ανοιχτή Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κατοίκων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγ.Δημητρίου, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ελληνικού- Αργυρούπολης, Κίνηση Πολιτών Αργυρούπολης-Ελληνικού ¨Δεν Πληρώνω¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου