Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Όχι στο χαράτσι της ΔΕΗ. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!

Γείτονα/Γειτόνισσα, 
 
   Η Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση Αργυρούπολης - Ελληνικού είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων οι οποίοι μαζεύονται από τον περασμένο Μάιο με στόχο τη συζήτηση και τη συνδιαμόρφωση για κάθε τι που υποβαθμίζει και παγιδεύει τη ζωή μας.
   Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης του ληστρικού φόρου ακινήτων που έχει ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες, μοιραστήκαμε φόβους, ανησυχίες  και αγωνίες και καταλήξαμε για μια ακόμη φορά στο μότο πως στην αλλοτρίωση  του παρτακισμού και ατομισμού, και του βολέματος, η   έμπρακτη αλληλεγγύη είναι όχι μόνο  το πιο ισχυρό μας όπλο, αλλά και η μόνη απάντηση που καλούμαστε σαν κοινωνία να δώσουμε .
   Με αρχή και γνώμονα την αλληλεγγύη προχωράμε σε μια σύντομη ενημέρωση των άμεσων  δυνατοτήτων καθώς και  προτάσεις για πρακτικές δράσεις.
  • Για να πληρώσουμε μόνο την αξία του ρεύματος, χωρίς το φόρο, πηγαίνουμε σε ATM τράπεζας συμβεβλημένης με ΔΕΚΟ. Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει αναλάβει τη συλλογή των αποδείξεων για τους εξοφλημένους λογαριασμούς και στηρίζει την άρνηση πληρωμής του φόρου (Τηλ. 2132018745)
  • Κλειδώνουμε το ντουλάπι στο οποίο βρίσκεται το ρολόι της ΔΕΗ.
  • Ο καθένας μας στέκεται δίπλα στο γείτονά του και εμποδίζει τη διακοπή ρεύματος σε κάθε σπίτι.
  • Σε περίπτωση που καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα, οργανώνουμε τις αντιδράσεις μαζί με την γειτονιά και το επανασυνδέουμε μόνοι μας.
   Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στη τρομοκρατία που κράτος και κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει εναντίων μας. Η μόνη εγγύηση της αποτελεσματικότητας του αγώνα μας είναι η συλλογική μας δράση και η δυναμική μας πάλη.
   Δεν πληρώνουμε! Γιατί δεν μπορούμε και γιατί δεν θέλουμε! Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αποτελεί μέσο εκβιασμού για την είσπραξη ενός άδικου και αντικοινωνικού φόρου.


   #Συγκέντρωση τη Τρίτη 8 Νοεμβρίου στη ΔΕΗ Γλυφάδας (Ανδρέα Παπανδρέου 119) στις 07:30.

  #Συγκέντρωση τη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου μαζί με τη συνέλευση της Ηλιούπολης στη ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου (Λεκανιδη 12 & Γρ. Λαμπράκη) στις 07:30






Όταν η αδικία γίνεται νόμος
η ανυπακοή γίνεται υποχρέωση

1 σχόλιο: