Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ Ν14- εκτός από την Ελλάδα..

Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης στενάζουν κάτω από την «μπότα» της καπιταλιστικής κρίσης, η οποία εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση στον ευρωπαϊκό νότο. Μέρα απεργιακής κινητοποιήσεις και δράσης έχουν κηρύξει την Τετάρτη 14 Νοέμβρη μια σειρά συνδικάτα σε πολλές χώρες της Ευρώπης.


Είναι η πρώτη φορά που σωματεία και ομοσπονδίες από την Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και άλλες χώρες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μια συντονισμένη προσπάθεια για απεργία ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ στις χώρες τις Ευρώπης. Η ημερομηνία τέθηκε αρχικά απ' την Πορτογαλία με την κήρυξη 24ωρης απεργίας, στην συνέχεια και στην Ισπανία κηρύχθηκε 24ωρη απεργία από την (αναρχοσυνδικαλιστική) CGT, ενώ στην Ιταλία αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας από την μεγαλύτερη συνομοσπονδία CGIL. Απεργίες αποφασίστηκαν επίσης στην Κύπρο και τη Μαλτα, ενώ δράσεις αλληλεγγύης με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αγγλία, Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Στην Ελλάδα, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισε μόλις μια 3ωρη στάση εργασίας.
Στο «παιχνίδι» μπήκε και η γραφειοκρατική και πλήρως υποταγμένη «Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων» που καλεί “σε ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στις 14 Νοεμβρίου 2012 για να κινητοποιήσει το ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα”, ξεχνώντας στο πλαίσιό της ακόμα και την αναφορά της λέξης Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά τον ένοχο για τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές σε όλες τις χώρες, δηλαδή την καπιταλιστική κρίση και το κεφάλαιο. Υποταγμένες σε αυτό το πλαίσιο και οι εγχώριες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες παρά τις προηγούμενες αγωνιστικές κορώνες, κήρυξαν την ξέπνοη 3-ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη (12.00-15.00 μ.μ. με συγκέντρωση στις 1.00 στην Κλαυθμώνος), συνταγή για μια χωρίς μαζικότητα, συμβολική κίνηση της γραφειοκρατίας.

Και αυτό, την ώρα που αρχίζουν οι απολύσεις στο δημόσιο, προωθούνται τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το «μνημόνιο 3» και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση. 
 

Πλάνα γυναικών και ανδρών με λευκές σακούλες στο κεφάλι που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, εναλλάσσονται με γρήγορο ρυθμό. Ψυχρά νοσοκομεία, άδεια σκονισμένα θρανία, στριμωγμένα γραφεία, όνειρα για μια ευτυχισμένη ζωή που καταρρέουν, οργισμένα πλήθη έξω από γραφεία ευρέσεως εργασίας…

Όλα αυτά αλλάζουν όταν οι πρωταγωνιστές του βίντεο που δημιούργησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας της Ισπανίας βγάζουν μια απελευθερωτική κραυγή.

Με τίτλο «Respira» («Ανάπνευσε») και μότο «Η απεργία είναι η κραυγή σου», το συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο έχει ήδη κάνει το γύρο της Ευρώπης μέσω του διαδικτύου, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης «ασφυκτιούν» εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και χιλιάδες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι πρωταγωνιστές του βίντεο καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μια ανάσα και να κατέβουν μαζικά στην απεργία, καθώς με αυτό τον τρόπο θα ακουστεί η δική τους κραυγή.

 http://www.youtube.com/watch?v=8Y-H_KssDdk&feature=player_embedded
 http://www.youtube.com/watch?v=8Y-H_KssDdk

Ο καπιταλισμός είναι σε κρίση, εμείς σε πόλεμο, 
14 Νοεμβρίου,ας το δείξουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου