Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση σχετικά με την απεργία στο ΙΚΕΑ Αιγάλεω & την κατάληψη δημαρχείου της πόλης

απεργία ΙΚΕΑ
Η χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων δεν αποφάσισε κάποια καινούρια δράση και με βάση αυτό φαίνεται ότι κλείνει ο κύκλος των κινητοποιήσεων. Όπως γίνεται γνωστό, οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει τις μειώσεις μισθών και έχουν απομείνει ελάχιστοι που επιμένουν στις διεκδικήσεις. Ενώ λοιπόν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ του αεροδρομίου υπέγραψαν τις συμβάσεις χωρίς καμία αντίδραση, στο κατάστημα του Αιγάλεω εκφράστηκε για πρώτη φορά μια οργανωμένη και συλλογική αντίσταση. Από τη μία μεριά,
αυτό αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον, από την άλλη, όμως, μια υπαναχώρηση έρχεται να προστεθεί στη λίστα “νικών” της εργοδοτικής ασυδοσίας. Και αυτό πρέπει να αποτελέσει πεδίο (αυτο)κριτικής στις τάξεις των αντιστεκόμενων και των καταπιεσμένων -απεργών και αλληλέγγυων- στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της αντίστασης και της ενίσχυσης των αντανακλαστικών της αλληλεγγύης.
 
κατάληψη δημαρχείου από εργαζόμενους στο δήμο Αιγάλεω
Η κατάληψη στο δημαρχείο συνεχίζεται. Σήμερα, νωρίς το πρωί, πέρασε η αστυνομία από το δημαρχείο “για να δεί πώς έχει η κατάσταση με τα δημαρχεία” ενώ απείλησαν ότι θα φέρουν εισαγγελέα. Ο κόσμος, όμως, που ήταν εκεί έχει πάρει απόφαση να μην κάνει βήμα πίσω ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση. Αύριο θα έχει στάση ο δήμος από τις 11 μέχρι τις 3 και την Τετάρτη θα δούν πώς θα συνεχίσουν. Επίσης, οι εργαζόμενοι έχουν καλέσει πορεία 11 η ώρα στην πλατεία στο σταθμό Μεταξουργείου (πλατεία Καραϊσκάκη) και την Δευτέρα έχουν ημερίδα στο γήπεδο του Μπάσκετ που θα μιλήσει και ο Καρδαράς.
 
από το site της κατάληψης ΣΙΝΙΑΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου