Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ

Στο δάσος των Σκουριών στη ΒΑ Χαλκιδική, τον τελευταίο χρόνο, εξελίσσεται ένα καταστροφικό σχέδιο του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία ανήκει στην καναδική πολυεθνική El Dorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα, για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού. Με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καταστρέφεται το αρχέγονο, αυτό, δάσος, με ολέθριες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη φύση και τους ανθρώπους. Το σχέδιο που προωθείται στη Χαλκιδική αποτελεί μόνο την αρχή των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και εντάσσεται στο συνολικό ξεπούλημα των φυσικών πόρων και των δημόσιων υποδομών που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή δημιουργήθηκε ένα δυναμικό κίνημα αντίστασης των κατοίκων, με στόχο την ακύρωση των σχεδίων εξόρυξης χρυσού. Αυτό το κίνημα, όπως και κάθε μορφή αντίστασης στα μνημονιακά χρόνια, έχει δεχθεί σκληρή καταστολή και αστυνομική βία με αποκορύφωμα την κινητοποίηση στις 21 Οκτωβρίου 2012. Η αλόγιστη χρήση χημικών από πλευράς ΜΑΤ μέσα στο δάσος, η καταδίωξη των διαδηλωτών για 7 χλμ, η προσπάθεια αποκλεισμού αυτών, η επίθεση ακόμα και σε αμάξια που προσπαθούσαν να διαφύγουν, ο τραυματισμός κατοίκων και οι 14 συλλήψεις που έγιναν είναι ένα δείγμα της στάσης της κυβέρνησης, που μοναδικό στόχο έχει την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Στις 14 Φλεβάρη 2013 στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου δικάζονται οι 14 συλληφθέντες με κατηγορίες για στάση κατά του πολιτεύματος για τους 13 από αυτούς και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης για τον οδηγό, που ενώ δέχθηκε χημικά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου προσπάθησε να μην χτυπήσει το πλήθος.
Στα πλαίσια της στήριξης και της αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική) καλεί:
Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης την Τρίτη 12/02/13 στις 20:30 στο ΑΝ CLUB (Σολωμού 13 – 15) με τους: NO MANS LAND, ILLEGAL OPERATION, LOLEK, ΣΤΑΘΗ ΔΡΟΓΩΣΗ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ, ΕΝΕΔΡΑ
και
στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/02/13 στις 11:00 στο Σ.τ.Ε. που οργανώνει η Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής
Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου