Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ:ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Την Τρίτη 10/09 ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νόμου για το Νέο Λύκειο, με τον οποίο το κράτος συνεχίζει την επίθεση ενάντια σε σας, ενάντια σε μας, ενάντια σε όλους. Όσοι είμαστε μαθητές -τριες, όσοι είμαστε γονείς μαθητών κι όσοι είμαστε δάσκαλοί τους στα σχολεία.

Το Νέο Λύκειο επιχειρεί να βαθύνει το σύστημα αξιολόγησης και ανταγωνισμού και στοχοποιεί εκείνη τη μερίδα των παιδιών που δε θα ανταπεξέλθει στην πίεση και τα έξοδα προορίζοντάς την για αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.  Συγχρόνως αποβλέπει και στο να υποτιμήσει την εργασία των εν ενεργεία εκπαιδευτών.

Για μας όλα αυτά βέβαια τελούν συνεχώς υπό διακύβευση. Δε θα αφήσουμε να μας πετάξουν έξω από το λύκειο. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν αυτό που μας ανήκει, ένα κομμάτι του «κοινωνικού» μας μισθού. Δε θα γίνουμε οι καταρτίσιμοι δούλοι του 21ου αιώνα.

Καλούμε μαθητές-γονείς και εκπαιδευτικούς σε μια ενημέρωση
για το νόμο και σε συζήτηση γιατί δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως, αν και η απεργία των καθηγητών  τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται. Αυτό επιβεβαιώνουν οι  καταλήψεις σχολείων από μαθητές και ο πεισματικά εντεινόμενος αγώνας των υπό απόλυση 1.500 διοικητικών στην τριτοβάθμια.
·        Τμήματα 27 και 30 μαθητών
·        Τμήματα 20 μαθητών και πάνω στην κατεύθυνση
·        4 φορές Πανελλήνιες, σε κάθε τάξη του Λυκείου, και μία για δωράκι μετά τη γ΄ λυκείου
·        10,1 βάση για να περάσεις την τάξη, με 10 μέσο όρο Μαθηματικά και 10 μ.ο. Αρχαία και Νέα Ελληνικά
Τι; Δεν υπάρχουν φράγκα για φροντιστήρια; Τότε, το νέο λύκειο φροντίζει για σένα. Σε στέλνει κατευθείαν για δουλειά/δουλεία!!!
(απλήρωτο εννοείται…)
ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10 ΠΛ. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ στις 20:00
Πρωτοβουλία για τη διάχυση των αγώνων στην εκπαίδευση
                                                         
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ-ΤΕΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου