Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ : ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ;;


Ο ΦΑΣΤ-ΤΡΑΚ* ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

-Προτείνεται να χτιστούν τα 2/3 του χώρου και η παραλία του Αγ. Κοσμά, να μπαζωθεί η θάλασσα και να παραχωρηθεί και ο βυθός… και τα απομεινάρια θα γίνουν πάρκο. Όλες οι χρήσεις- πλην βαριάς βιομηχανίας- επιτρέπονται. Ο Συντελεστής Δόμησης ορίζεται όμοιος με του Κουκακίου, αλλά μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει κι αυτόν της Πλ. Αττικής. Στις δύο λεωφόρους(παραλιακή και Βουλιαγμένης) επιτρέπονται και ουρανοξύστες.
 -Το «πάρκο»  δεν  θα είναι μόνο πράσινο ∙ μπορεί να περιέχει τα πάντα: αναψυκτήρια , κινηματογράφους, νοσοκομεία, αμαξοστάσια… Ο «κήπος» τους θα θεωρείται πάρκο. Σε όλους τους χώρους του «πάρκου», αφού θα είναι ιδιωτικό, θα πληρώνουμε αντίτιμο για την παρουσία μας.
-Το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει για την κατεδάφιση υπαρχόντων κτηρίων και για την υποδομή, δηλ. αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, ηλεκτροδότηση κλπ.
*(νόμος που επιτρέπει να  παρακάμπτονται  δικαιώματα και νομοθεσίες και να προωθούνται σε χρόνο ρεκόρ τα έργα που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα ή από  σύμπραξη ιδιωτικού με δημόσιο).

ΟΙ ΜΥΘΟΙ...
«Θα βρούμε δουλειές εμείς και τα παιδιά μας».
Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, μας απολύουν , μας έχουν προσωρινούς … Και θέλουν να μας πείσουν πως ανυπομονούν να μας ξαναπροσλάβουν, μόλις τσιμεντάρουν το αεροδρόμιο! Μιλάνε για τη "μαύρη" ανασφάλιστη δουλειά της καρπαζιάς, των ελαστικών ωραρίων– και μισθών! Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι τόσες ,όσα και τα μαγαζιά που θα κλείσουν στην τοπική αγορά, εξαιτίας του ανελέητου ανταγωνισμού από τα μεγάλα εμπορικά πάρκα(Mall και Multiplex). Οι πρώην μικρομεσαίοι, θα πάρουν το δρόμο του μισθωτού και θα παρακαλάνε για μια θέση. Αυτές είναι οι «νέες» θέσεις εργασίας που μας επιφυλάσσουν!
 «Θα πάρουν αξία  τα σπίτια και τα μαγαζιά μας, με την άνοδο των αντικειμενικών αξιών»Αυτή η άνοδος θα είναι καταστροφική. Σε συνδυασμό με τη φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία και την παράλληλη πτώση των εμπορικών αξιών, λόγω της κρίσης στην αγορά ακινήτων, οδηγούμαστε ολοταχώς και εκβιαστικά στο ξεπούλημα της μικρής ιδιοκτησίας. Ούτε στα παιδιά μας δε θα μπορούμε να μεταβιβάσουμε ένα σπίτι με τέτοιους φόρους!
«Χρειαζόμαστε λεφτά για το δημόσιο χρέος, ενώ τα έξοδα για τη συντήρηση του πρώην αεροδρομίου είναι δυσβάσταχτα». Ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 20 δις, το Ελληνικό χαρίζεται κυριολεκτικά, ούτε καν για αποπληρωμή χρέους, παρά μόνο για  τόκους 3 μηνών, για 5 δις περίπου, από τα οποία τα περισσότερα θα ξοδευτούν, για κατεδαφίσεις και υποδομές. Όλα αυτά για ένα χρέος που καλούμαστε μόνο εμείς να πληρώσουμε, αν και δε το δημιουργήσαμε.Όσο για τα έξοδα θα καλύπτονταν και με το παραπάνω, αν οι επιχειρηματίες που έχουν συμβάσεις δεν είχαν κηρύξει στάση πληρωμών προς το Ελληνικό Δημόσιο από το 2008.Αυτή είναι η διαβόητη αποτελεσματικότητα του Ιδιωτικού Κεφαλαίου…


...ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η «αξιοποίηση» των μεγαλοεπιχειρηματιών  θα σημάνει:
-
τη φτωχοποίηση των κατώτερων λαϊκών τάξεων και τη μετατροπή των μικροϊδιοκτητών σε ανθρώπους που θα εργάζονται για άλλους!
-
κοινωνική ασφυξία από την πολιορκία του τσιμέντου και της φτώχειας μαζί!
-δηλητηριασμένο περιβάλλον και επιπλοκές στην υγεία! Ήδη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τη ς Αττικής λόγω καρδιο- αναπνευστικών προβλημάτων έχουν φτάσει τις 5.500 ετησίως …

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
¨  να ρίξουμε τα συρματοπλέγματα που μας κρατάνε έξω από το αεροδρόμιο και να οικειοποιηθούμε το χώρο, που έτσι κι αλλιώς μας ανήκει.
¨      να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες που έχει ξεκινήσει η αυτοοργανωμένη αγροτική κοινότητα  "Αγρός" και να οργανώσουμε κι άλλα τέτοια εγχειρήματα . 
¨     να χρησιμοποιήσουμε άμεσα το χώρο για μαζικό λαϊκό αθλητισμό-ποδήλατο-σκέιτ κ.α., για περιπλάνηση μακριά από κέρδη ,ανέξοδη ανάσα ζωής, για παιχνίδι τα Σαββατοκύριακα. 

να οργανώσουμε την αντίστασή μας μέσα από τις συνελεύσεις γειτονιάς - τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα - τις συλλογικότητες

Σε Ελληνικό και Χαλκιδική
η Κερατέα μας οδηγεί για αντίσταση και πάλη

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ-«ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ «ΥΠΑΝΑΝΑΠΤΥΚΤΟΥΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου