Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

για τα κοινωφελή προγράμματα, τετάρτη 30/1, ώρα 12:00.
Μας λένε ότι είμαστε «ωφελούμενοι» ή ακόμα και «εθελοντές». Αλλά εμάς, τους 60,000 στα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» μας αναγκάζουν να δουλεύουμε «σα τα σκυλιά»: εντατικά, ελαστικά, με 5μηνες συμβάσεις, συχνά απλήρωτοι και χωρίς δικαίωμα άδειας και απεργίας. Και βέβαια οι ΜΚΟ που μας νοικιάζουν σε κρατικούς φορείς, δε το κάνουν αφιλοκερδώς: μας κλέβουν 5% από το μισθό μας κάθε μήνα. Και όταν πάμε στην επιθεώρηση εργασίας ή την εργοδοσία, όλοι πετάνε το μπαλλάκι αλλού και δηλώνουν “αναρμόδιοι”. Με λίγα λόγια, όχι μόνο δεν είμαστε «ωφελούμενοι», αλλά είμαστε ακραία εκμεταλλευόμενοι!
Χωρίς εμάς δε θα καλύπτονταν οι πάγιες ανάγκες στους δεκάδες δήμους και τα νοσοκομεία , γιατί δε θα αντικαθιστούνταν οι μόνιμοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε «διαθεσιμότητα». Αν και είμαστε λοιπόν πολύτιμοι, τα αφεντικά έχουν βαλθεί να υποτιμήσουν τις ζωές μας.
Και θα συνεχίσουν έτσι, εάν δε τους σταματήσουμε.

Οργανωνόμαστε σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε ΜΚΟ, προχωράμε σε μαζικές καταγγελίες.
Απαιτούμε: - Άμεση και τακτική αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας - Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους/ες (επιδόματα, άδεια, υπερωρίες, απεργιακό δικαίωμα, αναρρωτική, αργίες) - Πληρωμή του 5% του μισθού, το οποίο μας κλέβουν - Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου Στάση Εργασίας 12-3μμ
Συγκέντρωση 12μμ στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σταδίου 59)
Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων
στην κοινωφελή εργασία
synekox.espivblogs.net

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων
στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
svemko.espivblogs.net

http://svemko.espivblogs.net / http://synekox.espivblogs.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου