Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Επιτυχημένη και μαζική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/3 στον ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής, σε συνέχεια της παρέμβασης που έγινε στην Ηλιούπολη στις 8/3, σχετικά με την ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας ανέργων, λόγω των νέων απάνθρωπων πολιτικών του τρίτου μνημονίου, που θεωρούν αριθμούς ενσήμων τους πολίτες (ανέργους και εργαζομένους) και απαιτούν προϋποθέσεις ώστε να ανανεωθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους-ες μας.
Στην παρέμβαση συμμετείχαν συνάδελφοι-ισσες και συμπολίτες από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, η συλλογικότητα «άνεργοι-ες από τις γειτονιές της Αθήνας», οι απολυμένοι-ες από το «Μετρόπολις», λαϊκή συνέλευση Χαλανδρίου, το σωματείο βάσης ανέργων και αλληλέγγυα μέλη τοπικών επιτροπών συριζα από την Αγία Παρασκευή, το Χολαργό και το Μαρούσι, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό σε ασφαλισμένους & ανασφάλιστους και απαιτώντας από το διευθυντή της τοπικής υπηρεσίας το σφράγισμα για την ανανέωση των βιβλιαρίων.
Ο διευθυντής μας ενημέρωσε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να σφραγίσει βιβλιάρια και αφού μας έλεγε τα γλαφυρά: «είμαι μαζί σας, κατ έβαινα κι εγώ στο Σύνταγμα, η κόρη μου είναι κι εμένα ανασφάλιστη», κάτι που μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο για περαιτέρω παρεμβάσεις τοπικά αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.
Η αλληλεγγύη η συναδελφική στα αφεντικά φέρνει ταραχή»
«Η αλληλεγγύη-όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών»

Νωρίτερα οι «άνεργοι-ες από τις γειτονιές της Αθήνας» πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στη τοπική μονάδα υγείας του ΙΚΑ για την ανανέωση των βιβλιαρίων και στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ με αφορμή την δεύτερη έκδοση του μικρού οδηγού δικαιωμάτων ανέργων
 
Παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/3 στον ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης για την ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας ανέργων που δεν μπορούν να τα ανανεώσουν λόγω των προϋποθέσεων που απαιτούνται. Στη παρέμβαση συμμετείχαν συνάδελφοι από τη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης, οι άνεργοι/ άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας , η ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων – ανέργων και το σωματείο βάσης ανέργων, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους ασφαλισμένους και απαιτώντας από τον διευθυντή της τοπικής υπηρεσίας την ανανέωση των βιβλιαρίων. Οι συνάδελφοι αποχώρησαν ύστερα από την άρνηση του διευθυντή να τα ανανεώσει, με την υπόσχεση να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις τόσο στη τοπική υπηρεσία της Ηλιούπολης αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί


Η συλλογικότητα μας μοίρασε το παρακάτω κείμενο

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΝΣΗΜΩΝ
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Τα προηγούμενα χρόνια βιώσαμε ένα άθλιο σύστημα υγείας και παροχών, το οποίο την εποχή της κρίσης και των μνημονίων γίνεται ακόμα πιο άθλιο με το ξεθεμελίωμα των όποιων δομών υπήρχαν.
Συνεχείς περικοπές των δαπανών, κλείσιμο νοσοκομείων, συρρίκνωση υπηρεσιών, απολύσεις προσωπικού, υποβάθμιση της δημόσιας υγείας,καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων είναι οι τρόποι για να αποδεχθούμε πιο εύκολα την ιδιωτικοποίηση και διάλυση της υγείας. Οι επικείμενες απολύσεις από το ΙΚΑ θα υποβαθμίσουν ακόμα πιο πολύ τις παροχές υγείας.
Σήμερα με την προσέλευση του κόσμου στα δημόσια νοσοκομεία να έχει αυξηθεί κατά 40%, με την ανεργία να φτάνει στο 30%, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων ανεξέλεγκτο και την εκ περιτροπής εργασία να κυριαρχεί, το «κοινωνικό κράτος» καταρρέει αφήνοντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, χωρίς υγεία και φάρμακα.
Και ενώ η κατάσταση απαιτεί αλλαγές κριτηρίων ώστε να είναι προσβάσιμες οι παροχές υγείας, το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ μένει σε λογικές άλλων εποχών. Ο ΟΑΕΔ μπορεί να δίνει βεβαιώσεις ανεργίας, το ΙΚΑ όμως θα δει αν εξαντλήθηκε το δικαίωμα στην ασφάλιση.
Παράλληλα το κράτος κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με το «εισιτήριο υγείας» που μόνο υπό όρους και προϋποθέσεις θα καλύπτει πολύ λίγους ανασφάλιστους.(Η κοροϊδία του κόσμου είναι προφανής γιατί υπό ανάλογους όρους οι άνεργοιμπορούν να εκδώσουν βιβλιάριο ανασφάλιστου.)
Για εμάς τους άνεργους, κάθε εξάμηνο είναι ζήτημα, για πόσο ακόμη θα έχουμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αν θα μας σφραγίσουν αυτό το χρόνο το βιβλιάριο υγείας, τι θα γίνει αν αρρωστήσουμε. Θύμα η υγεία μιας ολόκληρης κοινωνίας και η μείωση του προσδόκιμου ζωής. Η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Με την υγεία μας και τη ζωή μας δεν θα παίξει κανένας. H πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου!
ΠΛΗΡΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Άνεργοι – Άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου