Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ. ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ"

Σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου μαζί με τις συνελεύσεις της Ηλιούπολης, του Αγ. Δημητρίου και του Περιστερίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μικροφωνική στο μετρό της Δάφνης με στόχο να πληροφορήσουμε για την ρατσιστική πολιτική, την κρατική καταστολή και τις μεθοδευμένες διώξεις στο δημόσιο με απώτερο σκοπό να πιαστεί ο στόχος των 150.000 απολύσεων που έχει μπει και όσοι μείνουν να είναι όμηροι του κρατικού αυταρχισμού.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκε κείμενο της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο ,το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ και κείμενο από τη συνέλευσή μας που παρατίθεται αμέσως παρακάτω:

Η περίπτωση του Π. Καπετανόπουλου
Το καλοκαίρι που μας πέρασε σε μια γειτονιά της Αθήνας ένας κάτοικος, ο Πέτρος Καπετανόπουλος,  άκουσε τα μεσάνυχτα φωνές και φασαρία κάτω από το σπίτι του. Κατέβηκε να δει τι γινόταν κι έπεσε πάνω σε ένα συνηθισμένο πια θέαμα στις μέρες μας: 4-5 μπάτσοι της ομάδας αη-Δίας έχουν  πεταμένο στη μέση του δρόμου και δεμένο με χειροπέδες ένα μετανάστη και τον ποδοπατούν κιόλας από πάνω. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος αντιδρά στην ωμή βία και το βασανισμό, και μαντέψτε τι: Συλλαμβάνεται κι αυτός! Του φορτώνουν τα πλημμελήματα: «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση».

Στη συνέχεια ο «ακριβοδίκαιος» εισαγγελέας, για να μη μείνει πίσω από τα όργανα της τάξης, του φορτώνει επιπλέον και το κακούργημα της «συνέργειας σε ληστεία», μιας και ο μετανάστης είχε βουτήξει την τσάντα μιας κοπέλας(η οποία όμως δεν κατέθεσε πως υπήρχε κάπου κάποιος συνεργός)

Οι μπάτσοι υπερέβαλλαν;;; Ο εισαγγελέας έκανε ένα λαθάκι;;

Όχι! οι μπάτσοι και οι δικαστές υπακούν σε πολιτικές εντολές που λένε πως κανείς μας δε θα σηκώνει κεφάλι, κανείς δε θα αντιδρά , κανείς δε θα συμπαραστέκεται σε κανέναν! Μόνοι, διαχωρισμένοι, θα γονατίζουμε και θα βγάζουμε το σκασμό μπροστά σε αυτά που μας υποβάλλουν : Απολύσεις κι ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, πανικό στα νοσοκομεία με τον ΕΟΠΥΥ να καταρρέει, συγκοινωνίες που είναι όλο και πιο αραιές, το χαράτσι της ΔΕΗ που όλο καταργείται κι όλο εκεί  είναι, τους φόρους να εκτοξεύονται σε τέτοια ύψη που μόνο η ανεργία τους συναγωνίζεται, το ρεύμα να ακριβαίνει και ο χειμώνας που φεύγει να μας αφήνει ξυλιασμένους. Αυτό κι αν είναι «καθεστώς έκτακτης ανάγκης»!!

Για την αντιμετώπιση της κατάντιας αυτής χρησιμοποιείται όλο το αυταρχικό οπλοστάσιο της ολοκληρωτικής μας δημοκρατίας. Από το μακρύ γκλομπ του μπάτσου και την «αμερόληπτη και δίκαια» εισαγγελική διαταγή ως τα απίστευτα παραμύθια για μικρά παιδιά που μας ταΐζουν τα ακριβοπληρωμένα δουλοπρεπή παπαγαλάκια στα κανάλια.

Όμως όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Γι΄ αυτό επιδιώκεται όχι μόνο η ποινική τιμωρία του καθενός από εμάς που αντιστέκεται και στέκεται αλληλέγγυος, αλλά  και η πλήρης καταστροφή του, ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα τρομοκρατίας.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος γνώρισε μια θετική εξέλιξη στην υπόθεσή του: Το Γενάρη προτείνεται(μ ό ν ο προτείνεται, όχι ότι θα γίνει κιόλας) στο συμβούλιο Εφετών, από την αντιεισαγγελέα η απαλλαγή του από τη συνέργεια σε ληστεία, διότι δεν υπήρχαν ενδείξεις.

Στο μεταξύ όμως, ως υπάλληλος του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τους νέους νόμους για Δημοσίους υπαλλήλους κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και ο Μίλτος Ευσταθιάδης, άλλος ένας από τους 7.000 επίορκους υπαλλήλους που είδαν την πόρτα της εξόδου. Ο Μ.Ε. ήταν μέχρι χθες δημοτικός υπάλληλος στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, μέχρι που μια καταδικαστική απόφαση για φθορά ξένης περιουσίας τον έβαλε σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας πρόσφατα. Η «φθορά» αφορούσε κάμερα των μπουζουξίδικων νυχτομάγαζων, που υποτίθεται πως ο Μ.E. έσπασε στην προσπάθεια μας να ελευθερώσουμε την παραλία του Αγ. Κοσμά από τα παράνομα κάγκελα των νονών της νύχτας. Για μια κάμερα έχασε τη δουλειά του…

Ο Νόμος των Επίορκων, Η Απόλυση και η Πειθάρχησή μας.

Στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου και με μια από τις περίφημες πλέον πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου(=νόμοι που δεν περνάνε από τη βουλή, αλλά τους «ξεπετάει» με μια υπογραφή ο κάθε υπουργός) με το ΦΕΚ224/Α/12-11-12 κάθε δημόσιος υπάλληλος που έχει κατηγορηθεί για κακούργημα, κλοπή, καταπίεση, απιστία προς την υπηρεσία, τίθεται αυτοδίκαια σε αργία. Φυσικά το περιβόητο «όλοι είναι αθώοι μέχρι της αποδείξεως του αντιθέτου», έχει πάει περίπατο!!!

Να εξηγήσουμε μια στιγμή αυτό το νόμο περί αργίας;

·                 Κακούργημα για παράδειγμα σύμφωνα με τους νόμους της αστικής δημοκρατίας είναι να έχεις και στη τσάντα σου ακόμα, απλή χειρουργική μάσκα(σύμφωνα με τον σούπερ τρομονόμο)

·                 Απιστία προς την υπηρεσία έχουν οριστεί να είναι μια εικοσιπενταριά πειθαρχικά παραπτώματα ανάμεσα στα οποία π.χ η αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός,αλλά  ακόμα κι  ε κ τ ό ς υπηρεσίας. Αν περάσω δηλαδή ένα κόκκινο φανάρι (και είμαι από αυτούς που δε γονατίζουν εύκολα στο διευθυντή/ντρια), τη ρεζίλεψα την υπηρεσία και μέχρι να τελειώσει η Ένορκη Διοικητική (Ιερά) Εξέταση εις βάρος μου, τίθεμαι σε διαθεσιμότητα και χάνω το μισθό μου.

Όσο για την καταπίεση, ούτε ξέρουμε μα ούτε και θέλουμε να φανταστούμε καν τι γελοίες προσχηματικές κατηγορίες επινόησε το καπιταλιστικό δαιμόνιο και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, για να μας αφήσουν χωρίς δουλειά.

Τι μας αφορούν όλα αυτά;;

Για μας ο στόχος του κεφαλαίου είναι καθαρός: Πρέπει να «ελαφρώσει» και το δημόσιο από τους «τεμπέληδες» και «βυσματίες», αυτούς που «τους πληρώνουμε όλοι για να κάθονται», να ανοίξει ο δρόμος των απολύσεων που θα οδηγήσει στη κατάργηση της  μονιμότητας.

ΟΣΟΙ μείνουμε στις θέσεις μας πρέπει να είμαστε φθηνοί και πειθαρχημένοι.

Κυρίως όμως πρέπει να φύγουμε. Η παλιά φουρνιά εργαζομένων με τις πολυτέλειές της κόστιζε πολύ στο κεφάλαιο, με τον ολόκληρο μισθό , τις αναρρωτικές άδειες, τα επιδόματα και τη σύνταξη με τα εφάπαξ.

Τη θέση μας θα την πάρουν οι άλλοι «χαραμοφάηδες», οι άνεργοι.(Βλέπε κοινωφελής εργασία, όπου οι εργαζόμενοι είναι -λέει-ωφελούμενοι, άρα δεν μπορούν να έχουν τα δικαιώματα εργαζομένων! ΧΑΧΑ!) Θα δουλεύουν σε ένα πόστο κανονικής δουλειάς, αλλά με μισό μισθό: το ψωρο-επίδομα που καταδέχεται να τους πετάει το κράτος, αν θέλουν να συνεχίσουν να το παίρνουν…(εννοείται όχι επ΄ άπειρον…). Θα είναι φοβισμένοι, υπάκουοι, αιωνίως προσωρινοί και χωρίς καμιά πείρα , ούτε και διάθεση αγώνων.

Ο διοικητικός αυταρχισμός σε  πλήρη αντιστοιχία με τον αυταρχισμό του κράτους είναι μέρος της επίθεσης με στόχο την πειθάρχησή μας. Ο καπιταλισμός ανασκουμπώνει τα μανίκια του και ετοιμάζεται να ρεφάρει τα απωλεσθέντα κέρδη πάνω στις ζωές μας.

Θα τον αφήσουμε;;;
Να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας.

Να αρνηθούμε τους διαχωρισμούς σε χαραμοφάηδες άνεργους, τεμπέληδες δημόσιους και περισσευάμενους ιδιωτικούς.

Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο και στο Μίλτο Ευσταθιάδη και σε όποιον άλλον «επίορκο» βρίσκεται στη θέση τους.
          Ανοιχτή Συνέλευση Ελληνικού-Αργυρούπολης


 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου