Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ:ΕΝΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ"

Μετά από καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας των ανθρώπων, που κρατούνται εκεί, ως αντίδραση στην απεργία πείνας, που ξεκίνησαν, και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 28χρονου κρατουμένου πρόσφυγα από την Παλαιστίνη Ιμπραχίμ Φαράζ πραγματοποιήθηκε στις 27/03 συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης (Την συγκέντρωση είχε καλέσει η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά). Επιτράπηκε σε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων να μπούν και να συνομιλήσουν με τους κρατουμένους.

 
Η εικόνα που αντικρίσαν ήταν σοκαριστική. Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας 100 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε 70 περίπου τετραγωνικά, κλεισμένοι στα κρατητήρια για πάνω από 9 μήνες, από την έναρξη του «Ξένιου Δία». Χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, χωρίς να τους έχει δει ο ήλιος ή να έχουν αναπνεύσει καθαρό αέρα (δεν υπάρχει χώρος, μιλάμε για κρατητήρια αστυνομικού τμήματος),  χωρίς συνθήκες υγιεινής, να έχουν κολλήσει δερματικές και άλλες ασθένειες λόγο των συνθηκών κράτησης, απελπισμένοι, στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Δεν θα μπορούσε να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα όχι 9 μήνες αλλά ούτε 9 ώρες.
 
Είδαν μπροστά στα μάτια τους έναν άνθρωπο να σκίζει τη σάρκα του και να γεμίζει αίματα από πάνω μέχρι κάτω, ως τη μόνη λύση που ήρθε στο μυαλό του,  για να βγει από το κολαστήριο που τον κρατάνε και τον βασανίζουν επί 9 μήνες.
Στον κρατούμενο που αυτοτραυματίστηκε ανακοινώθηκε, ότι θα αφεθεί ελεύθερος, όπως έγινε και με τον Παλαιστίνιο που προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Από δω μέσα θα βγείτε μόνο αν αυτοκτονήσετε και αν είστε τυχεροί μπορεί να προλάβουν να σας σώσουν στο νοσοκομείο…

Το Παμπειραϊκό Άντιφασιστικό μέτωπο καλεί για αυτούς τους λόγους σε νέα συγκέντρωση – διαμαρτυρία το Σάββατο 06/04/13 στις 12μ.μ. έξω από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου και πορεία προς το Α.Τ. Δραπετσώνας.
 

·   

 


 

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου