Με στρατιωτικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν σε πέντε μεγάλες πόλεις η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το κύμα των διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία με αφορμή την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, διαμαρτυρία που μετατράπηκε σε μήνυμα για καλύτερη εκπαίδευση, δημόσια υγεία και μεταφορές. Η ανακοίνωση έγινε μόλις λίγες ώρες μετά τις νέες διαδηλώσεις στο Σάο Πάολο.
φωτ.Τhe Timesφωτ.Τhe Times
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι δυνάμεις του στρατού θα σταλούν σε πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Μία ημέρα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Βραζιλία (τη Δευτέρα), περίπου 50.000 πολίτες βγήκαν την Τρίτη στους δρόμους του Σάο Πάολο, όπου βρέθηκε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ είχε συνάντηση με τον πολιτικό μέντορά της και πρώην πρόεδρο Λούλα.
 
Έναυσμα για τις διαδηλώσεις αποτέλεσε η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ωστόσο οι διαμαρτυρίες πήραν ευρύτερη μορφή. Στο στόχαστρο βρίσκονται πλέον οι κολοσσιαίες δαπάνες (11 δισεκ. ευρώ) που έχει αναλάβει η Βραζιλία για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, του Μουντιάλ και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 την ώρα που οι δημόσιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Ήδη το Πόρτο Αλέγκρε, η Ρεσίφε και άλλες πόλεις της Βραζιλίας ανακοίνωσαν μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα δημόσιας μεταφοράς.