Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση στη ΔΕΗ Γλυφάδας την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου



Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου μέλη της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης Ελληνικού-Αργυρούπολης, η συλλογικότητα Προλετάριοι Αρνητές του Χρέους και αλληλέγγυοι-ες πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη παρέμβασή μας σε ΔΕΗ, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα. Με αφορμή συγκεκριμένη περίπτωση συντρόφου μας, κάναμε πράξη την αλληλοστήριξή μας μέσα από ένα δίκτυο αλληλεγγύης και βέβαια συνεχίσαμε να δείχνουμε έμπρακτα ότι η ΔΕΗ παραμένει πεδίο αγώνα. Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκε η τακτική που ακολουθεί η διοίκηση της ΔΕΗ στη συγκυρία και η ευλαβική εφαρμογή της από τα στελέχη των κατά τόπους υποκαταστημάτων.
Ο σύντροφός μας, που είχε απλήρωτο χαράτσι και ρεύμα και είχε πρόσφατα αποκρούσει απόπειρα εργολάβου να του αφαιρέσει το ρολόι της ΔΕΗ, όταν πριν από κάποιο διάστημα είχε ζητήσει από τη διευθύντρια του συγκεκριμένου υποκαταστήματος Γλυφάδας να διαχωρίσει το ρεύμα από το χαράτσι για να το πληρώσει, συνάντησε την άρνησή της. Τότε του είχε δηλώσει ότι ακόμα κι αν πληρώσει μόνο την αξία του ρεύματος, πάλι θα του το κόψουν γιατί θα καταχωρηθεί ως πληρωμή του χαρατσιού! Τώρα, στη διάρκεια της παρέμβασής μας, η στάση της ήταν ελαφρά αλλαγμένη και προφανώς σύμφωνη με τις γενικότερες οδηγίες από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Χωρίς να κάνει καμιά αναφορά σε κόψιμο ρεύματος, συμφώνησε να πληρωθεί το ρεύμα όμως μόνο ως ποσό έναντι του συνολικού ποσού. Ουσιαστικά δηλαδή αρνιόταν να κάνει διαχωρισμό μεταξύ αξίας ρεύματος και χαρατσιού επικαλούμενη αδυναμία. Η αναφορά μας στην πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας αγνοήθηκε επιδεικτικά αλλά αρνήθηκε να μας δώσει γραπτώς και ενυπόγραφα την άρνησή της να διαχωρίσει το ρεύμα από το χαράτσι. Επειδή φυσικά η στάση της δε μας άφησε πολλά περιθώρια ευγένειας και της μιλήσαμε όπως θα ταίριαζε σε ένα τσιράκι του Στουρνάρα, αφενός εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία και αφετέρου εμφανίστηκε αρωγός της στο ρόλο του καλού μπάτσου ένας υπάλληλος. Αυτός μας είπε ότι έχει «πέσει το σύστημα» για κάποιες μέρες κι αυτό γιατί μέσα στο επόμενο διάστημα «μάλλον θα φύγει το χαράτσι από τη ΔΕΗ». Μας συνέστησε δε μελιστάλαχτα υπομονή «γιατί γίνονται διεργασίες». Φυσικά, οι μόνες «διεργασίες» που γίνονται είναι για να ακυρωθεί η απόφαση του δικαστηρίου και στο μεσοδιάστημα αυτό η ΔΕΗ προσπαθεί μέσα από μια παρελκυστική πολιτική να αγνοεί μεν την απόφαση και από την άλλη να κρατά μια στάση χρονοκαθυστέρησης (ρίχνοντας το σύστημα) ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα μεγαλύτερης νομιμοφάνειας για να την καλύπτει, πέρα από τα φιρμάνια του Στουρνάρα.
Αφού τους διευκρινίσαμε ότι αυτή τους η στάση μας οδηγεί σε επέκταση της άρνησης πληρωμής ακόμα και του ρεύματος και αφού καταστήσαμε σαφές ότι το κάθε στέλεχος της ΔΕΗ (όπως το συγκεκριμένο, ονόματι Αθανασία Ρουσσιά) θα αντιμετωπίζεται ως υπόλογο για τους εκβιασμούς της διοίκησης της ΔΕΗ και τις διακοπές ρεύματος, η διευθύντρια κάλεσε την αστυνομία(!) εγκατέλειψε το γραφείο της και κλειδώθηκε σε έναν άλλο χώρο!
Όλο το διάστημα της παραμονής μας ενημερώναμε με κείμενα τον κόσμο που απ’ ό,τι διαπιστώσαμε παραμένει σε μεγάλο βαθμό φοβισμένος και σε πλήρη άγνοια. Λίγο μετά την αποχώρησή μας εμφανίστηκε το περιπολικό που είχε καλέσει η διευθύντρια για την προστασία της...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
                           ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ, ΔΕ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
                                                            ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Ελληνικού-Αργυρούπολης
προλετάριοι αρνητές του χρέους
αλληλέγγυοι/-ες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου