Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ 2ο ΑΛΛΗΛΟΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΖΑΡΙ




Λίγα λόγια για το    χαριστικό μας παζάρι
Όσοι έχουμε ακόμα δουλειές είμαστε κακοπληρωμένοι. Πολλοί είμαστε άνεργοι.  Ανάμεσά στους ανέργους πολλοί οι άποροι…    Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ μας αναστατώνουν:  τα λεφτά φτάνουν μόνο για τα πιο φτηνά...  Το ενδεχόμενο μιας ασθένειας μας ταράζει-πού θα βρεθούν τα νοσήλεια;;;
Το ζήτημα της θέρμανσης το χειμώνα αναπάντητο...μας αφήνει αμήχανους..    Το γέμισμα του ρεζερβουάρ... το εισιτήριο... που με τα νέα μέτρα θα ακριβύνει κι άλλο...
Οι ελλείψεις στα σχολεία  ή στα παν/μια των παιδιών μας...Και οι φόροι που ολοένα αυξάνονται για ανάγκες που ολοένα και λιγότερο ικανοποιούνται : Ο λογαριασμός της ΔΕΗ  με το χαράτσι και οι δόσεις στην εφορία εξαθλιώνουν το επίπεδο ζωής μας.
Και μέσα σε όλα αυτά ο φασισμός που εκδικείται αμείλικτα κάθε κομμάτι της κοινωνίας που πάει να αυτοοργανωθεί και να συμμαχήσει και "επιβραβεύει" τους πιο εξαθλιωμένους από εμάς με ψευτο-συσσίτια και δουλειές χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και με μεροκάματο που δέχονταν μέχρι πρότινος να παίρνουν μόνο οι κυνηγημένοι, οι παράνομοι-οι μετανάστες. Να, λοιπόν πως μας σώζουν οι φασίστες...Γίναμε όλοι μετανάστες, χάρη στη "σωτήρια" δράση τους.
Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να οργανωθούμε μεταξύ μας και να φωνάξουμε πως ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ !
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ ούτε από τους φασίστες.
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ ούτε από τους τραπεζίτες κι αυτές τις άθλιες κυβερνήσεις συμμάχους τους και όργανά τους.
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ από κανένα κόμμα και κομματικό μηχανισμό.
Οι ζωές μας υφίστανται βίαια υποτίμηση. Ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλους εμάς που είμαστε τα θύμaτα αυτής της υποτίμησης. Η αλληλοβοήθεια είναι μια δύναμη κρυμμένη στις ανθρώπινες κοινωνίες, πολύ ουσιαστική πάντως για την ύπαρξη και την εξέλιξή τους.
Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η αμοιβαιότητα είναι εκείνες οι δυνάμεις που βοήθησαν, στη διάρκεια της ιστορίας να σωθούν οι καταπιεσμένες κοινότητες όταν η εκμετάλλευσή τους από τους από πάνω εντεινόταν απάνθρωπα, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα.
Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση ελληνικού-αργυρούπολης προς το παρόν ΧΑΡΙΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ που συγκέντρωσε από τα μέλη της και φίλους της συνέλευσης. Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό μόνο βηματάκι στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης.
Όμως ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ μπορούμε αυτοοργανωμένα να προχωρήσουμε κι άλλα βήματα σε πιο ουσιαστικούς τομείς των αναγκών μας. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ.
Μένει να πλαισιώσετε με τη παρουσία σας τη λαϊκή συνέλευση. Να συντονίσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας. Η ανάθεση αυτών που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε για εμάς, σε κάποιο κόμμα, οργάνωση ή παράταξη  μας οδηγεί  στα ίδια και τα ίδια που ξέρουμε.
Αν εμπλακούμε κι αναλάβουμε δράση ΜΑΖΙ με τους υπόλοιπους που θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους έχουμε ΕΛΠΙΔΑ!!!
ΟΛΟΙ στη συνέλευση γειτονιάς κάθε Πέμπτη στις 7:00 στην πλατεία Σουρμένων προς το παρόν ,και σύντομα στον κλειστό χειμωνιάτικο χώρο μας. Τηλεφωνήστε μας να σας πούμε που βρισκόμαστε    698  49 155 25
    Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ στο επίκεντρο ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ
Η διαίρεσή μας είναι η δύναμή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου