Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι αλληλεγγύης έγινε στις 6 Οκτωβρίου


Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου η συνέλευσή μας οργάνωσε το πρώτο της χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι. Στόχος μας, η ενίσχυση των μη εμπορευματοποιημένων σχέσεων, η διεύρυνση των επαφών μας με τους γείτονες και η ανάδειξη της αυτοοργάνωσης ως μέσο κοινωνικής αυτομοίωσης και άρνησης της ετερονομίας.
Η δράση μας αντιμετωπίστηκε κατά κύριο λόγο με ενθουσιασμό από τους περαστικούς αν και πολλοί παραξενεύτηκαν όταν τους εξηγήσαμε ότι μπορούν να πάρουν βιβλία εντελώς δωρεάν

Μάλιστα πολλοί δίσταζαν να πάρουν δίχως να δώσουν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για το πότε θα ξαναοργανώσουμε το παζάρι και γενικότερα για το τι είναι η συνέλευση μας, καθώς δεν γνώριζαν το ύφος της και την έως τώρα ιστορική της διαδρομή ή ούτε καν την ύπαρξή της. Οι τελευταίες παρατηρήσεις μας έβαλαν σε (ανήσυχες) σκέψεις καθώς φάνηκε ότι η γειτονιά μάλλον γρήγορα λησμόνησε το κίνημα των πλατειών από την περίοδο της έξαρσής του.

Το παζάρι ξεκίνησε με λίγο πάνω από 100 βιβλία και στο τέλος διπλασιάστηκαν από τις προσφορές, ενώ συνολικά δόθηκαν γύρω στα 100. Επιπλέον πολλοί γείτονες μας έδωσαν το mail τους αναμένοντας ενημερώσεις για νέες δράσεις. Ετσι αποφασίσαμε στο άμεσο μέλλον να οργανώσουμε ξανά ένα παζάρι αλληλεγγύης με τα εναπομείναντα βιβλία στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού-Αργυρούπολης, εφόσον το προηγούμενο στέφθηκε με σχετική επιτυχία!  

Μαζί μας,ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά μας βρέθηκε και το Κοινωνικό Μητροπολιτρικό Ιατρείο Ελληνικού, ενημερώνοντας τον κόσμο για τη δράση του και τι μπορεί να προσφέρει στο χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου