Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΟΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΑ ΜΜΕ...



ΟΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…
Τις τελευταίες μέρες κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει αισθητά στον τρόπο που το κράτος και η κυβέρνηση  αντιμετωπίζουν τους από κάτω. Τα κρούσματα είναι   πολλά και ο σκοπός τους είναι να μας στείλουν ένα μήνυμα εκφοβισμού. Όποιος επιμένει να αντιστέκεται θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις βαρβαρότητες τους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, το καθεστώς παρέχει αφειδώς ασυλία στις χειρότερες μορφές εργασιακής εκμετάλλευσης που μοιάζουν με συνθήκες δουλείας, στην ωμότητα των σωμάτων ασφαλείας και στην εγκληματική δράση νεοναζιστικών συμμοριών.

 ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Αρχικά, την Τετάρτη 26/9,προληπτικές συλλήψεις στη γειτονιά του Ζωγράφου στην πλ. Γαρδένιας, τη μέρα της Γενικής Απεργίας. Οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν-το ίδιο συνέβη και στις γειτονιές της Δάφνης- από ΜΑΤ ,για να μην μπορέσουν να πάνε στην απεργία και μεταφέρθηκαν με κλούβες στη ΓΑΔΑ. Εκεί κάποιοι ,επειδή είχαν στις τσάντες τους απλές χειρουργικές μάσκες!, για προστασία από τα χημικά, συνελήφθησαν κι αφού τους ξυλοκόπησαν ,τους διαπόμπευσαν δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους με τα σπασμένα από το ξύλο χέρια… Δεν τους έφτασαν δηλ. οι προληπτικές κι άνευ λόγου συλλήψεις, αλλά ακολούθησε και η προληπτική καταδίκη τους, και μάλιστα με πολιτική εντολή: ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καυχήθηκε στη Βουλή ότι «πιάστηκαν κουκουλοφόροι που θα πάρουν το δρόμο τους», δίνοντας απροκάλυπτα εντολές για τον χειρισμό της υπόθεσης..19 συλλήψεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την επόμενη μέρα γίνεται ο ψεκασμός με χημικά της διαδήλωσης των ανάπηρων και στη συνέχεια η εικόνα του ολοκληρωτισμού συμπληρώνεται με τα ανατριχιαστικά γεγονότα της Κυριακής , της Δευτέρας  και της Πέμπτης, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς νέες βαρβαρότητες μέχρι την ώρα που αυτό το κείμενο θα βρει το δρόμο του για το τυπογραφείο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Κυριακή το βράδυ, της 30/9,  την περιοχή που λυμαίνονται οι συμμορίες - με την προστασία της ΕΛ.ΑΣ. απ΄ ότι αποδεικνύεται πια -επισκέφθηκε μοτοπορεία ανθρώπων που είναι αντίθετοι, και αντιμάχονται την κτηνωδία του ρατσισμού-φασισμού.
Εκεί οι ομάδες Δέλτα, αυτοί οι «φιλότιμοι κι ακούραστοι προστάτες» (ΧΑΧΑ) της κοινωνίας επιτέθηκαν βάναυσα σε ανθρώπους που τιμούν την έννοια του ανθρώπου κι είναι αγωνιζόμενοι. Το αποτέλεσμα: πολλοί βαριά τραυματίες-αφού τα «όργανα» τους πατούσαν με τα ένδοξα μηχανάκια τους- και 15 συλλήψεις.
Τη Δευτέρα, και ενώ οι συλληφθέντες φτάνουν στον εισαγγελέα με εμφανή σημάδια βασανισμού και ένας τουλάχιστον από αυτούς διαπιστωμένα βασανισμένος με όπλο ηλεκτροσόκ «taser», εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρίσκονται στα δικαστήρια. Όταν το βράδυ πια, τους απαγγέλλονται ως παράσημο για τα αντιφασιστικά τους φρονήματα, κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, η αστυνομία κάνει επίθεση στους συγκεντρωμένους φίλους, συγγενείς και αλληλέγγυους. Αυτή τη φορά οι προσαγωγές ξεπερνούν τις 25,ενώ η κράτησή τους στη ΓΑΔΑ συνοδεύεται από εξευτελισμούς(υποχρεωτικό γδύσιμο), βρισιές και ξύλο.4 οι συλλήψεις κι αυτή τη φορά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, μετά τους αντιφασίστες, σειρά έχουν οι εργάτες. Τα ΜΑΤ επιτίθενται, ξυλοκοπούν και οδηγούν στη ΓΑΔΑ 127 από τους εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διεκδικούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών!!!10 συλλήψεις

 ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ…
Μέσω των συνηγόρων τους οι συλληφθέντες της Κυριακής και της Δευτέρας καταγγέλλουν δημόσια ότι οι αστυνομικοί που έκαναν τις συλλήψεις, επιδόθηκαν επί ώρες σε όργιο αγριότητας. Ενώ οι συλληφθέντες ήταν δεμένοι, αστυνομικοί των μηχανοκίνητων μονάδων που τους συνέλαβαν, όχι μόνο τους έβριζαν και τους τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους (για εκφοβισμό), ουρλιάζοντάς τους «θα σας θάψουμε ,όπως κάναμε στους παππούδες σας στον εμφύλιο», αλλά και τους έφτυναν και τους χτυπούσαν άγρια. Οι κοπέλες είχαν όπως πάντα από τους βασανιστές την τιμητική τους: τις έλουσαν ασταμάτητα   με σεξιστικές βρισιές  Οι φωνές της μιας κρατούμενης,  ξεσήκωσαν τόσο τον όροφο, που αναγκάστηκε να επέμβει ο αξιωματικός για να σταματήσει τους βασανιστές
Μετά από όλα αυτά καταλάβαμε επιτέλους, τι σημαίνει «το κράτος θα δείξει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στους κουκουλοφόρους», «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» , «εσωτερικός εχθρός». Όλες αυτές οι άγνωστες μέχρι σήμερα λέξεις σημαίνουν πως όποιος κουνηθεί την έβαψε… Και όποιος δεν κουνηθεί πάλι την έβαψε… Σημαίνει πως ο εσωτερικός εχθρός είμαστε εμείς και πως το κράτος έχει κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο στην κοινωνία.
Και τι άλλο είναι παρά πόλεμος, όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα που οδηγούν κι εμάς και τα παιδιά μας στην εξόντωση. Όμως ο οικονομικός πόλεμος δεν έρχεται μόνος. Αντίθετα για να φτουρήσει χρειάζεται και την πολιτική κάλυψη, την επιβολή μιας χούντας.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΟΥΝΤΑ
Σήμερα έχουμε μια άτυπη χούντα που δε χρειάστηκε πραξικόπημα για να επιβληθεί, όπως το ΄67. Κι η χούντα δεν είναι μόνο τα οικονομικά μέτρα που στραγγαλίζουν το εισόδημά μας. Είναι και οι απροκάλυπτες πολιτικές διώξεις και ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ για πολιτικούς λόγους πλέον. Οι ποινικοί και οι μετανάστες χρόνια τώρα υφίστανται τους βασανισμούς και τους εξευτελισμούς των αστυνομικών δυνάμεων. Σωρεία οι καταδίκες από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, πλήρης η ατιμωρησία στα λημέρια μας. Τώρα ήρθε η ώρα και για τα γνήσια, ανόθευτα χουντικά όργια βασανιστηρίων,έτσι όπως τα ακούγαμε στα μικράτα μας και στις γιορτές του Πολυτεχνείου στο σχολεία.
Οι μέρες της κοινωνικής και προσωπικής μας “ειρήνης” έχουν τελειώσει προ πολλού. Έχουμε ευθύνη, γιατί συνηθισμένοι στη μαλθακότητα των προηγούμενων χρόνων πιστέψαμε πως θα ανατρέπαμε το πραξικόπημα που εμφανίστηκε, αρχικά με οικονομικούς όρους και τώρα δείχνει το αληθινό πια πρόσωπο του, με βασανισμούς αγωνιστών και βίαιη καταστολή σε όποιον αντιστέκεται. Η ευθύνη βαραίνει όσους κλείνουν τα μάτια στα αίσχη της αστυνομίας μέσα στο κολαστήριο της ΓΑΔΑ , στα βασανιστήρια ,τους εξευτελισμούς και τους ξυλοδαρμούς μεταναστών , εδώ και χρόνια στο τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα της Ομόνοιας  και της Πέτρου Ράλλη. Χθες ήταν οι μετανάστες, οι εξαρτημένοι, οι ιερόδουλες..σήμερα είναι όποιος αγωνίζεται ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιβάλουν..αύριο θα έρθει η ώρα όποιου τολμά να έχει ακόμα αξιοπρέπεια.
Η σιωπή είναι συνενοχή.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την παύση κάθε δίωξης όλων των συλληφθέντων συναγωνιστών μας.


Αυτό το παζάρι, όσα ακολουθήσουν και 
Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ στο επίκεντρο ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ
Η αλληλοβοήθεια, φυσική έκφραση της κοινωνικότητάς μας αποτελεί σε πολλές στιγμές της εξέλιξης των κοινωνιών τον παράγοντα που συντελεί στην προστασία και τη διαφύλαξη της ζωής των από κάτω.
Όταν οι ζωές μας υφίστανται μια τόσο βίαια υποτίμηση, είναι ώρα η αμοιβαιότητα και η συνεργασία να βγουν πρωταγωνιστικά στο προσκήνιο.
Δε θέλουμε να γινόμαστε αντικείμενα ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας.
Δεν ανεχόμαστε να καταρρακώνεται η αξιοπρέπειά μας με δωρεές.
Οργανωνόμαστε συλλογικά
γύρω από τις συνελεύσεις γειτονιάς, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα τα στέκια και τις καταλήψεις,προσφέρουμε και απολαμβάνουμε την αλληλεγγύη μέσα στην τάξη μας.
Σήμερα μπορέσαμε με βιβλία, αύριο διεκδικώντας όλοι μαζί δυναμικά τα τρόφιμά μας, τη θέρμανση-στέγαση-περίθαλψη-μεταφορές κι ό,τι άλλο μας στερούν, προκειμένου να σώσουν την τσέπη τους και την εξουσία τους.
Η διαίρεσή μας είναι η δύναμή τους.

                                            αΝοιχτή Λαϊκή συνέΛευΣη ελληνΙκού ΑργυρούΠολΗς
κάθε Πέμπτη στις 7.00μ.μ. στην πλατεία των Σουρμένων
ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου