Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

2η παρέμβαση στη ΔΕΗ Γλυφάδας τη Δευτέρα 17/12



Μια  ενημέρωση από τη ΔΕΗ Γλυφάδας, όπου προχθές  πραγματοποιήθηκε  παρέμβαση για δεύτερη φορά(για την πρώτη εδώ) με τη συμμετοχή 12 περίπου συντρόφων με αρκετό δυναμισμό παρόλα αυτά:
1) Η στάση ήταν πολύ θετική από το σύνολο του κόσμου που περίμενε. Και πώς όχι άλλωστε αφού εκείνη τη μέρα στη Βούλα- Γλυφάδα-Αργυρούπολη κι Ελληνικό έγιναν κατά συρροή διακοπές και σε πολλές περιπτώσεις σε χρήστες που είχαν πληρώσει το ρεύμα και είχαν απλήρωτο μόνο το χαράτσι...
2) Οπότε κι ενώ η δική μας παρέμβαση  είχε αρχικά το χαρακτήρα της αντιπληροφόρησης και της καταγγελίας της διευθύντριας της ΔΕΗ Γλυφάδας Ρουσσιά  , εξελίχθηκε αυθόρμητα, και καθώς ενωθήκαμε με τους εξαγριωμένους χρήστες, σε παρέμβαση εντός του υποκαταστήματος, όπου διευθύντρια δεν υπήρχε!!!(ήταν εκτός καταστήματος στις 12 που φτάσαμε, λέει, αν και δεν είναι απίθανο να εγκατέλειψε το γραφείο της όπως συνηθίζει και να κλειδώθηκε σε άλλο χώρο, μόλις ενημερώθηκε για την παρουσία μας απέξω. Από ότι μας σφύριξε πάντως ένας απερχόμενος "πελάτης" της τηλεφώνησαν οι υπάλληλοί της και της διαμήνυσαν να μην έρθει γιατί την περιμένουμε)
3)Η στάση των υπαλλήλων ήταν αντίστοιχα κατάπτυστη όπως και της διευθύντριάς τους την περασμένη φορά: μόλις ζητήσαμε τον αντικαταστάτη της το πρώτο που έκανε μια υπάλληλος ήταν να καλέσει το σεκιουριτά...Στη συνέχεια, παρότι η ένταση ήταν μεγάλη κι ο κόσμος με τα κομμένα ρεύματα πολύς και πιεστικός μας αγνοούσαν λέγοντας κάτι χυδαιότητες του τύπου να πάρουμε χαρτάκι για σειρά ή πως  αυτός που αντικαθιστά τη διευθύντρια είναι στο ταμείο(!!) και να κάτσουμε στην ουρά του ταμείου να τον δούμε ένας ένας να μας δώσει απαντήσεις! Στο μεταξύ κι ενώ είχε περάσει περίπου 1 ώρα που ήμαστε μέσα, μερικοί ακόμα από τα ταμεία ενωνόντουσαν μαζί μας, καταγγέλλοντας πως οι υπάλληλοι στο ταμείο αρνιόντουσαν να εισπράξουν το ρεύμα χωρίς το χαράτσι, λέγοντάς τους πως αυτή είναι η "εντολή". Τους κατηύθυναν δε σε πληρωμή στο παραπλεύρως κείμενο εντός του καταστήματος μηχάνημα της Τράπεζας Πειραιώς...
4)Εν τέλει η διευθύντρια εμφανίστηκε, ενώ ταυτόχρονα -τυχαίο;;;-έκανε την εμφάνιση της εντός της ΔΕΗ και η αστυνομία. Εκεί πυροδοτήθηκε μια έκρηξη από μερικούς που αρχίσαμε να φωνάζουμε στους αστυνομικούς πως ζητάμε επί τόπου τη σύλληψη της διευθύντριας και υποδεικνύαμε συγχρόνως και τη συγκεκριμένη ταμία που έτυχε δυο λεπτά πριν να έχει αρνηθεί την είσπραξη της αξίας μόνο του ρεύματος, λέγοντας τους πως το αδίκημα είναι αυτόφωρο και πως πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στο τμήμα.
Βέβαια τίποτα τέτοιο δεν έγινε απλά οι δυο αστυνομικοί μούδιασαν και υποχώρησαν στο περιπολικό λέγοντας πως πρέπει να ζητήσουν οδηγίες από τους ανωτέρους τους.
5) Στο μεταξύ η Ρουσσιά ξεμονάχιαζε μέσα στο γραφείο της όλους τους εξαγριωμένους με το διακεκομμένο ρεύμα, έκανε σε όλους επανασυνδέσεις και κορόιδευε -όπως και εμάς εξάλλου την περασμένη Τετάρτη-τους υπόλοιπους που ζητούσαν διαχωρισμό του ρεύματος από το χαράτσι, λέγοντας πως το αφαιρεί, ενώ στην πραγματικότητα ενέκρινε μόνο την είσπραξη του ποσού έναντι του συνολικού!
Να σημειωθεί πως για να φαίνεται πως δεν υπάρχει χρέος προς τη ΔΕΗ πρέπει να επανεκδοθεί ο λογαριασμός και να αναγράφει μόνο την αξία του ρεύματος και μόλις εξοφληθεί να έχει φυσικά την ένδειξη ΕΞΟΦΛΗΘΗ.
Τουλάχιστον αυτή ήταν η άποψη ενός μέλους που ασχολείται με τεχνικά-νομικά ζητήματα, από την επιτροπή κατοίκων ΒΒΒ(Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης) που βρέθηκαν και αυτοί εκεί, όχι με προγραμματισμένη παρέμβαση, αλλά εκτάκτως, ακριβώς λόγω των μαζικών διακοπών ρεύματος στην περιοχή και εννοείται ενωθήκαμε όλοι μαζί.
Συμπερασματικά, στη Γλυφάδα τουλάχιστον ακολουθούν μια τακτική στάχτης στα μάτια, μας χειρίζονται και αποφεύγουν την εφαρμογή της απόφασης του πρωτοδικείου κι όχι μόνο αυτό, αλλά και χειρότερα ακόμα: με τις σημερινές αθρόες διακοπές δείχνουν να περνούν και σε φάση τρομοκρατίας τύπου "η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα";;;

Μερικά χάιλάιτς ήταν η είσοδός μας στη διάρκεια του μικρού χάους που προκλήθηκε στο παντέρημο γραφείο της Ρουσσιά, όπου και της αφήσαμε μερικά χειρόγραφα "ραβασάκια", αλλά και η εντελώς σπούκι παρουσία του σεκιουριτά Ισίδωρου, του πλέον αναποτελεσματικού σεκιουριτά που έχουμε δει έβερ, γι΄αυτό και απερχόμενοι του αφιερώσαμε επιτοίχιο συνθηματάκι ("αλληλεγγύη στον Ισίδωρο"), η αμηχανία των μπάτσων, όταν με το που μπήκαν μέσα τους υποδεχτήκαμε με άγρια χαρά φωνάζοντας «πιάστε τους πιάστε τους» και τέλος η κατάληψη ενός γραφείου από έναν από τους 3Β που γενικά ακολουθούν πρακτικές εκπροσώπησης, τριμελών επιτροπών, δικηγόρων κλπ, αλλά μέσα στο γενικό κλίμα παρεκτράπη και φώναζε να μας ανοίξουν τα πισι να κάνουμε μόνοι μας τις επανασυνδέσεις.
Τέλος, να προσθέσω πως κάποιοι από τα 3Β είπαν πως θα πήγαιναν στο τμήμα για μήνυση, λόγω της διακοπής ρεύματος λόγω απλήρωτου χαρατσιού, πράγμα που δεν ξέρουμε αν έκαναν τελικά.
Μοιράστηκαν  πολλά κείμενα (καμιά 200ριά που βρίσκονται εδώ) και διαβάστηκαν με ντουντούκα περιλήψεις αυτού του κεμένου,της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου και το κειμένου της ενημέρωσης σχετικά με την προηγούμενη παρέβαση, που κατέληγαν στα εξής περίπου:

Το «δημόσιο συμφέρον» του κάθε τεχνοκράτη Στουρνάρα είναι τα συμφέροντα της τάξης του, τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η διευθύντρια Ρουσσιά έδειξε ξεκάθαρα ποια συμφέροντα υπερασπίζεται όπως και οι υπόλοιποι διευθυντάδες της ΔΕΗ, γι’ αυτό μας βρίσκουν στο αντίπαλο στρατοπεδο, σ’ αυτό των από κάτω.
Καλούμε την Αθανασία Ρουσσιά να ακούσει τις φωνές μας και να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις των καταπιεσμένων
Αν το κράτος κουρελιάζει τη νομιμότητα μην περιμένει από μας να τη σεβαστούμε.
Δεν πληρώνουμε τίποτα είμαστε τζαμπατζήδες και περήφανοι.
Διευθυντάδες και εργολάβοι στις τρύπες σας.
Η αυτοοργάνωση σ’ όλες τις γειτονιές, θα είναι ο τρόμος για τους διευθυντές

 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ,
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΤΟ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ» ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


υ.γ. δυστυχώς δε βγάλαμε καμιά φωτογραφιούλα...


4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ρε μάγκες (& μάγκισσες),ΜΠΡΑΒΟ! "Τα βάλατε"
    με τον υπάλληλο; ΜΠΡΑΒΟ ρε'σεις, το βρήκατε το
    "σύστημα",το "χτυπήσατε"! Δηλαδή,εάν είσασταν στη
    θέση του τι θα κάνατε; Θα παραβαίνατε τις εντολές &
    θα απολυόσασταν;Θα τα "τσεπώνατε" & θα κάνατε ό,τι
    σας έλεγε ο "πελάτης";Αφήσατε & "ραβασάκια";
    Τις μούτζες; Κάνατε & "πλακίτσα" & με τον σεκιουριτά των 400 ευρώ;(& άμα) ΜΠΡΑΒΟ & πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ΄αρχάς ΕΙΜΑΣΤΕ στη θέση του/της υπαλλήλου.
      Είμαστε κι εμείς υπάλληλοι, είτε μόνιμοι είτε ευέλικτοι.Απ΄ότι είδες δεν είμαστε αφεντικά.
      Ως υπάλληλοι , λοιπόν είμαστε μαχόμενα υποκείμενα, τουτέστιν δεν κοιτάμε ΜΟΝΟ τη δουλειά μας,κι ας πάνε να χαθούνε οι άλλοι.Επίσης κάνουμε αλληλεγγύη, όχι μόνο εντός της κλαδικής συντεχνίας που τυχαίνει να εργαζόμαστε, αλλά και σε κάθε καταπιεζόμενο, αγωνιζόμενο.
      Προφανώς όμως για αυτόν-ήν που άφησε το παραπάνω σχόλιο η αντίσταση στο χώρο δουλειάς και η αλληλεγγύη με τους ομοίους φαίνονται να είναι άγνωστες πραγματικότητες.Ο/Η γράφων-ουσα φαίνεται να έχει αφομοιώσει την πρακτική του "δεν παραβαίνω τις εντολές-είμαι υπάκουο τσιράκι του αφεντικού-κίνας". Το σύστημα βέβαια για το οποίο γινόμαστε αντικείμενο χλευασμού,υπάρχει και υλοποιείται ακριβώς χάρη στους υπάκουους λακέδες του.Οπότε ναι, τα βάλαμε και θα τα ξαναβάλουμε με κάθε υπάλληλο που αντί να συνταχθεί με τα αδέρφια του στην εκμετάλλευση,"δεν παραβαίνει τις εντολές"
      Τέλος, για να το ξεκαθαρίζουμε, ο σεκιούριτι μαν έκανε πιο πολύ αντίσταση από την υπάλληλο "εγώκοιτάωτη δουλειαμουμονοκαιστοδιαολοολοαταλλα".Ξέρουμε πως μας ρουφιάνεψε, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει τίποτα από τη ματσίλα που δέρνει τέτοιου τύπου πόστα συνήθως, και γι αυτό του το συγχωρούμε...

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε, Αγαπητή κυρία,
    μαχόμενε & αλληλέγγυε, δεν νομίζω οτι θα πρέπει να δώσω κανενός είδους "πιστοποιητικό" για τους αγώνες μου. Το κρατάω μόνο για τα παιδιά μου.Τώρα, εάν μοναδικές λέξεις που έχετε μάθει είναι "τσιράκι", "ρουφιάνος", "λακές", θλίβομαι αλλά δεν πτοούμαι. Σας εύχομαι Χρόνια σας Πολλά, αγωνιστικά, αλλά μάθετε πρώτα να ξεχωρίζετε την ήρα από το σιτάρι. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία των απόψεών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρίξτε μία ματιά & εδώ...
    http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5675.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή